szerző:
hvg.hu

Attól tartott az RTL Klub, hogy a TV2 egy az egyben lemásolja A Fal című játékát, ezért a csatorna előzött: Olaszországban leforgattak egy részt a műsorból, és az epizódot vasárnap le is vetítik.

Az RTL Klub vasárnap, az aktuális Star Wars-film előtt levetíti a hónapokkal későbbre tervezett, A Fal című játékának első epizódját – tudta meg a 24.hu. A műsort váratlanul illesztették a programba, a sietségre jellemző, hogy a nyitó adás felvételével nem várták ki a magyarországi stúdió felépítését, a stáb Olaszországba utazott, hogy rögzítse a produkciót.

A rapid tempó oka az iparági háború újabb fejezete: az RTL Klub vezetői megtudták, hogy a TV2 titokban arra készül, hogy A Falhoz kísértetiesen hasonló műsort indít A Piramis címmel.

Az RTL még szeptemberben jelentette be, hogy sikerült megszereznie az Endemoltól az Egyesült Államokban, Franciaországban, Spanyolországban és Németországban egyaránt nagy sikert arató A Fal (The Wall) című játék licencét. Elmondták, hogy Sebestyén Balázs lesz a műsorvezető, és nekiláttak a produkció előkészítésének.

A 24.hu információját megerősítette Kolosi Péter, az RTL Klub vezérigazgató-helyettese, aki úgy tudja, a TV2-es produkció műsorvezetője Stohl András lesz. „A TV2 etikátlan eszközöket vet be ebben a versenyben. Az majd később kiderül, hogy ezek csak etikátlanok vagy jogszerűtlenek is” – így Kolosi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!