szerző:
Tetszett a cikk?

Az egykori Talking Heads-vezér, David Byrne készített összeállítást afrikai és karibi zenékből.

A világzene egyik elindítójaként is közismert Byrne – ő volt az egyik első angolszász popzenész, aki afrikai és dél-amerikai motívumokkal pakolta tele zenéjét, és aki saját lemezkiadójánál afrikai és dél-amerikai zenéket adott ki – annak nyomán készítette el a kompilációt, hogy Trump január közepén "pöcegödör országoknak" nevezte az Egyesült Államokba érkező haiti, salvadori és afrikai bevándorlók szülőhazáit, miközben törvényhozókkal vitatkozott csütörtökön a Fehér Házban a bevándorlásról.

A zenész következőket írja oldalán:

Feltételezem, nem kell kifejtenem, honnan jön a pöcegödör utalás. Itt egy dallista, mely egy egészen kis mintát ad e szegény afrikai és karibi országok kreativitásának kétségtelen mélységéből és terjedelmességéből. Segíthet a zene, hogy együttérezzünk annak alkotóival?

Számomra Trump nem téma. Tudjuk és eddig is tudtuk, hogy rasszista. Ez tény, amit számos bizonyíték támaszt alá. Nem hír – tudjuk, mi ő.

Ami azonban igazán bosszantó, azok a republikánusok, akik együtt haladnak ezzel az emberrel. A viselkedésük bűnrészessé teszik őket, ugyanolyanná, mint ő... pontosan olyanná, nincs különbség. Emlékezzenek erre, amikor eljön a szavazás ideje.

És akkor itt a zeneválogatás maga:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő