szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lenyűgözte és tudatosabbá is tette, mikor rájött, mennyi párhuzam van A szolgálólány meséje és a valóság közt.

Joseph Fiennes, aki a főszereplő Offred (Elisabeth Moss) urát, a kegyetlen Fred Waterfordot alakítja A szolgálólány meséjében, a CBSN műsorában Tanya Riverónak beszélt arról, hogy milyen párhuzamokat vél felfedezni a való élet és a sorozat világa között.

Figyelemre méltónak tartja, hogy az egyik történetszál például a családok szétzúzására fókuszál, miközben az USA határainál bevándoló családokat választanak szét egymástól.

Az íróink igazi jósok. Margaret Atwood és Bruce Miller olyan elképesztően ráéreztek a társadalom energiáira és pszichéjére, hogy a sorozattal sikerült egyfajta tükröt tartaniuk annak, ami most a világban történik.

Fiennes azt is elmondta, hogy meghatotta, mikor nők egy csoportja a szolgálólányok öltözékében tiltakozott az abortusztörvények szigorítása ellen.

Az, hogy a sorozat és a szolgálólányok ruhája a tüntetések szerves része lett, buzdító erejű a számunkra. A sorozat szerintem most már felelős a mozgalomért és az abban megszólaló hangokért is.

A színész továbbá azt reméli, hogy a sorozat cselekvésre ösztönzi a férfiakat is.

Remélem, hogy a férfiakat is megmozdítja, mert tényleg azt ábrázolja, mi történik most vagy korábban. Két lány apjaként engem is sokkal tudatosabbá tett, határozottabb a véleményem.

Fiennes figyelmeztet arra is, hogy szerinte

Nem veszíthetjük el az éberségünket, mert a fundamentalizmus hullámokban tér vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

Meghalt A koronából is ismert színész, Ronald Pickup

Meghalt A koronából is ismert színész, Ronald Pickup