Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Figyelő egyes vélemények szerint antiszemita címlapjára reagálva Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke arra szólította fel Orbán Viktort, hogy nyilvánosan ítélje el azt.

Orbán válaszában azt írta, "Meglepetéssel olvasom, hogy Ön a szólás- és a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem" (nem teljesen érthető, miért, amikor Lauder a címlap elítélését, nem bezúzását vagy betiltását követelte). Majd azzal vádolta Laudert, csak a jobboldalról érkező antiszemitizmusra érzékeny, a baloldalról érkezőre nem, és példaként hozott egy Magyar Narancs-, illetve egy Andy Vajnát ábrázoló HVG-címlapot. (Ezzel kapcsolatban pár kérdést fel is tettünk Orbán Viktornak sajtófőnökén keresztül, a választ nagyon várjuk.)

Ha Orbánt sértik ezek a címlapok, vélhetően hetek óta pokol az élete, mert a Magyar Időkben, és az egész kormánypárti sajtókonglomerátumban vehemensen támadják Andy Vajnát és több alkotót is. Nem a szakmai teljesítményük vagy pénzügyi visszaélések miatt, hanem kifejezetten azért, mert

nem elég hazafiak.

A Filmalap által támogatott, létrehozott filmek rendre titkos magyarellenes üzenetekkel vannak tömve. És Vajnáék direkt bohócot akarnak csinálni például Hunyadi Jánosból a róla készülő filmben, és ehhez a filmügyi biztos is asszisztál. A Filmalap égisze alatt elkészült filmek rangos díjai semmit nem érnek, a lényeg, hogy Vajna vezetésével álruhás kommunisták két lábbal ugrálhatnak a magyar nemzeti kultúrörökségen.

Most szombaton Szakács Árpád osztotta meg a magát A legvadabb jobboldali portálnak nevező Vadhajtások oldal cikkét, amely pár szóban beszámol arról, hogy Szerbiában bemutattak egy történelmi filmet, amely megalázza a délvidéki magyarokat. Szakács kommentárja:

"Ha a szerbek élelmesek lettek volna, a Magyar Nemzeti Filmalapnál pályáznak. Simán megcsináltuk volna nekik ilyen tartalommal a magyar adófizetők pénzéből:)"

Egy szóval Andy Vajna leghőbb vágya a magyarokat megalázni Szakács szerint. Ha Orbán szerint egy filmszakmai cikket reklámozó Vajna-s HVG-címlap antiszemita, vajon mit mond saját holdudvarának fenekedéseire?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Azért nem leszek együtt senkivel, mert a társadalom elvárja"

"Azért nem leszek együtt senkivel, mert a társadalom elvárja"

Ma van a magyar kórusok napja

Ma van a magyar kórusok napja

Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést – 20 centinél több hó eshet

Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést – 20 centinél több hó eshet

Ronaldo góljával legyőzte városi riválisát a Juventus

Ronaldo góljával legyőzte városi riválisát a Juventus

Megható, ahogy az alzheimeres anyuka együtt énekel családjával – videó

Megható, ahogy az alzheimeres anyuka együtt énekel családjával – videó

A II. kerületiek ellenállása miatt késlekedik az M0-s építése

A II. kerületiek ellenállása miatt késlekedik az M0-s építése