szerző:
hvg.hu

A volt köztársasági elnök belőtte az új online Válasz helyét, amelynek szerinte jó helye lesz a független oldalak között.

Néhány hónappal azután, hogy nem csak a nyomtatott, hanem a digitális kiadása is megszűnt a Heti Válasznak, a hetilap alapemberei megint összeálltak. December 10-én elindult a valaszonline.hu, a Heti Válasz egykori főszerkesztő-helyettesének, Bódis Andrásnak vezetésével. Ahogy a bezáráskor, úgy az új lap indulásakor is kiállt a szerkesztőség  mellett Sólyom László. A volt köztársasági elnök támogató cikket írt az új felületre, amelyben azt írja, hogy a régi hetilap jelentős bizalmi tőkét hagyott az új szerkesztőségre, ha más tőkét nem is. Ezt a tőkétlenséget azonban ő egyfajta szabadságként értelmezi, mint írja, „a Válasz Online nem függ oligarcháktól és/vagy politikusoktól. A NER-en belül nem volt számára hely, s most akívül élni fog. A közönség, amely értékrendje alapján magáénak vallotta a Heti Választ, megvan”.

Sólyom úgy véli, hogy az új lap kiharcolja majd a helyét magának, bár azt elismeri, hogy a nagy hírportálokkal képtelenség lenne versenyezni. de mivel „az interneten minden megtalálható” és „még a papírnál is türelmesebb”, menedéket nyújthat egy ilyen lapnak.

Sólyom az internetezése szokásaiba is betekintést nyújt – „Keresés közben nemegyszer csodálkozva fedezek föl színvonalas oldalakat” –, majd azt írja, hogy „a független oldalak ma a szabadság kis körei”, és ezek jó társaságot nyújtanak majd a Válasznak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: kicsit sok a hó Ausztriában, kétméteres hósapkát viselnek az autók

Videó: kicsit sok a hó Ausztriában, kétméteres hósapkát viselnek az autók

Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem

Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem

Orbán telefonon beszélt Trump külügyminiszterével

Orbán telefonon beszélt Trump külügyminiszterével

Rekorder látványosság került a felújított Szépművészetibe

Rekorder látványosság került a felújított Szépművészetibe

Szerdára megint befedi az országot a hó

Szerdára megint befedi az országot a hó

Csúcstámadás: minden eddiginél erősebb processzort kaptak a Philips új okostelevíziói

Csúcstámadás: minden eddiginél erősebb processzort kaptak a Philips új okostelevíziói