szerző:
hvg.hu

A színész az Alelnökben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat vett át a hétvégén. Mint fogalmazott: maga a sátán inspirálta.

Vígjáték, musical kategóriában a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vitte haza vasárnap este Christian Bale a 76. Golden Globe-gálán (a további díjazottakat erre találja). Az Alelnök című filmben nyújtott alakításáért díjazták: Adam McKay író-rendező (A nagy dobás) filmje kedvéért rengeteg pluszkilót felszedett magára, hogy hitelesen alakíthassa Richard Bruce "Dick" Cheney-t, George H.W. Bush egykori védelmi miniszterét, majd alelnökét. Cheney az amerikai politika egyik legzárkózottabb karaktere, ravasz és titkos politikai manőverei oly módon változtatták az amerikai politikai térképet, hogy még évtizedek elteltével is érezhetők lesznek hatásai. 

Christian Bale a díj átvételekor azzal poénkodott, hogy a felesége korábban azzal a jó tanácssal látta őt el a beszédét illetően, hogy a "kevesebb több", ennek ellenére nem fukarkodott a szavakkal. Mint mondta: nyilvánvalóan ő volt a legjobb választás "az egyáltalán nem vonzó" Cheney szerepére, és legközelebb szívesen eljátszaná mondjuk, a hasonlóan nem a sármosságáról híres Mitch McConnell republikánus szenátort is.

Ezt követően Bale megköszönte néhány embernek az Alelnök sikerét, és külön megemlítette a sátánt is.

Köszönöm a sátánnak, hogy inspirációt nyújtott nekem a szerep megformálásához

 – fogalmazott.

Ezt követően a sátán maga Twitteren reagált a színész szavaira: "nincs mit, Christian Bale!"

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Február közepéig tarthat, amíg megszervezik a sztrájkot

Február közepéig tarthat, amíg megszervezik a sztrájkot

Még egy almát sem lehet elrágcsálni ezentúl a bécsi metróban

Még egy almát sem lehet elrágcsálni ezentúl a bécsi metróban

Jégtől a tűzig: a hőmérséklet elképesztő tudománya

Jégtől a tűzig: a hőmérséklet elképesztő tudománya

A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

Felkutatják a Dunába lőtt magyar zsidók maradványait

Felkutatják a Dunába lőtt magyar zsidók maradványait

Elveszítheti leggólerősebb játékosát a kézilabda-válogatott

Elveszítheti leggólerősebb játékosát a kézilabda-válogatott