szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A nem épp önszántából távozott Havas Ágnes után valószínű, hogy a Filmalap döntőbizottságának munkájára sem tart igényt Káel Csaba, az új filmügyi kormánybiztos.

Káel Csaba filmügyi kormánybiztost több mint egy hónapja nevezték ki a posztra, de ennyi idő alatt sem sikerült időt szakítania arra, hogy találkozzon a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságával, vagyis azokkal a szakemberekkel, akik a forgatókönyvek, filmek, filmtervek támogatásáról határoznak. „Nyilván ez is egyfajta üzenet” – fogalmazta meg a HVG-nek a grémium egyik tagja.

A Filmalapot a létrejötte óta vezető Havas Ágnes múlt heti távozása óta láthatóan nagy a bizonytalanság a körükben. A HVG úgy tudja, hogy a jelenleg felmondási idejét töltő Havas állítólag még a munkatársait sem avatta be a szándékába, pedig a döntőbizottság tagjait ő kérte fel korábban.

Ami viszont biztosnak látszik, hogy Káel Csaba radikálisan szakítani akar elődje, Andy Vajna örökségével. Azt egyelőre nem tudni, kikkel fog együtt dolgozni Káel, valószínű, hogy azokkal, akiket – hozzá hasonlóan – nem igazán preferált Vajna és stábja.

A „nemzeti filmkészítést” előkészítő elképzelésekről és a lehetséges személyi változásokról az e heti HVG-ben, illetve a hvg360-on olvashat részletesebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Gyorsan érnek a mai gyerekek

Marabu Féknyúz: Gyorsan érnek a mai gyerekek

Kiderült, hogy jobban elfogadjuk a védőoltást, ha nő az orvos

Kiderült, hogy jobban elfogadjuk a védőoltást, ha nő az orvos

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára