szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kesmához tartozó Dunántúli Napló egyik újságírója olyan novellát írt, amely megszólalásig hasonlít egy már megjelent történethez.

A Közép-európai Sajtó- és Média Alapítvány (Kesma) egyik kiadványa, a Baranya megyében megjelent Dunántúli Napló főszerkesztőjének, Fülöp Zoltánnak elnézést kellett kérnie, miután a lap egyik újságírója egy olyan novellát adott el sajátjaként, amelyet a Facebookon egy másik műkedvelő szerző tett közzé – írja a Magyar Hang.

A Dunántúli Napló újságírója, Bátonyi Donát az Én sztorim rovatban közölte az írást, és a történetben mindössze néhány szereplőt cserélt ki, a történet vége és a fogalmazás stílusa is ugyanaz, mint az eredeti írásban.

„Ha kedves Donátunk olyan fantáziával bírna, mint ahogy azt »írta«, nem lenne szükség arra, hogy mástól csenjen alapanyagot. Elég olcsó húzás” – ezzel a felütéssel adott hangot a felháborodásának az írás eredeti szerzője, Hegedűs Bettina.

A lap főszerkesztője elismerte a plágiumot. A levelében azt írja: „Ez egy írásbeli bocsánatkérés, amelyre ön jogosan tart igényt: való igaz, hogy kollégánk az ön írását használta fel, s adta le saját neve alatt. Ez komoly hiba volt részéről – utólag sajnos már csak annyit tudunk tenni, hogy elnézését kérjük ezen történés miatt.”

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Plágiummal vádolják Banksyt

Egy kanadai karikaturista azt állítja, hogy Banksy több ötletét is tőle lopta el. A Twitterén igyekszik bebizonyítani, hogy egyes Banksy-stencileket ő már évekkel korábban megálmodott, beleértve a Blur Think Tank című albumához készült borítót is.

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Vizsgálatot indított az Amazon, miután több vevő csak egy csomag rizst kapott a PlayStation 5 helyett

Vizsgálatot indított az Amazon, miután több vevő csak egy csomag rizst kapott a PlayStation 5 helyett