szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendezvény helyszíne idén járványkórház lett, de jövőre pótolja a dalversenyt a holland város.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Rotterdam 2021-ben megrendezi az Eurovíziós Dalfesztivált: a városvezetés csütörtökön hozta meg végső döntését az ügyben és megszavazta annak a 6,7 millió eurós extra költségnek a fedezését, amely a jövő évi verseny megrendezéséhez szükséges. A versenynek idén adott volna otthont a holland kikötőváros, ám a szervezők márciusban lefújták a rendezvényt a koronavírus-járvány miatt.

A 2021-es dalfesztivál pontos dátumát egyelőre nem közölték. A 65. Eurovíziós Dalfesztivált májusban rendezték volna meg a Rotterdam Ahoy elnevezésű konferencia-központban, amelyet azóta ideiglenes kórházzá alakítottak át.

A dalfesztivált 64 éven át rendezték meg megszakítás nélkül, a mostani az első alkalom, hogy törölték a versenyt. Rotterdamban 41 ország képviselője lépett volna színpadra, Magyarország nem küldött volna versenyzőt a dalversenyre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

16 éves lány a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon

16 éves lány a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon

Vizsgálja Brüsszel a légitársaságok pénzvisszafizetési gyakorlatát

Vizsgálja Brüsszel a légitársaságok pénzvisszafizetési gyakorlatát