szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pénteken hatályba lépő jogszabály tényleg olyan, mintha kifejezetten a debreceni rockzenekarra szabták volna.

A 248/2020 számú kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, és engedélyezi autós koncertek megtartását. Ezek, a jogszabály szerint, olyan események, „amely során a közönség tagjai a rendezvény helyszínére jutás céljából használt gépjárműben tartózkodnak az esemény során”.

©

A csütörtökön meghozott rendelet pénteken lép életbe, és három nap múlva, május 31-én már hatályát is veszti. A Tankcsapda – amely a napokban jött ki új dallal –éppen a rendelet háromnapos hatálya alatt ad két ilyen koncertet – pénteken Debrecenben, szombaton pedig Székesfehérváron.

További ilyen típusú koncerteket nem igen tartanak az elkövetkező napokban – a szervezők jelentős részének minden bizonnyal ideje sem lett volna felkészülni hasonló események megrendezésére, de ami fontosabb, egy ilyen autóskoncert megszervezése olyan erőforrásokat igényel, amelyeket a várható bevétel arányában a hazai zeneipari szereplők jelentős része nem engedhetne meg magának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Trump-kormány szerint előítéletes a fehérekkel szemben a Yale Egyetem

A Trump-kormány szerint előítéletes a fehérekkel szemben a Yale Egyetem

Meghalt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

Meghalt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

Az Apple igencsak megszenvedheti az amerikai tiltásokat

Az Apple igencsak megszenvedheti az amerikai tiltásokat