szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szülők és a tantestület azt szeretné, hogy az iskola korábbi igazgatóhelyettesét nevezzék ki a posztra. A minisztérium azonban másképp döntött.

Tüntetést tartottak hétfőn a Diósgyőri Gimnázium volt és jelenlegi diákjai, szülők és pedagógusok az iskola udvarán, amelyen lemondásra szólították fel az újonnan kinevezett igazgatót – számolt be az RTL Klub Híradója.

Bár a szülők és a tantestület is az iskola egykori diákját, majd pedagógusát, korábbi igazgatóhelyettesét, március óta pedig megbízott igazgatóját, Sziszkosz Róbertet támogatják, az Emberi Erőforrások Minisztériuma mást nevezett ki a posztra. Az intézmény vezetésével Komporday Leventét bízták meg, aki eddig a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumot irányította.

A gimnázium élére azért kellett új igazgatót választani, mert a korábbi nyugdíjba vonult. Péter Barnabás, aki szintén részt vett a demonstráción, a csatornának azt mondta: a tantestület sem a másik pályázóról, sem pedig a pályázatáról nem tudott semmit. A dokumentum tartalmát csak két hónappal a benyújtási határidő után ismerhették meg.

Az eseményen felszólalt Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének – kedden lemondott – elnöke is, aki szerint egyre gyakoribbak az ilyen eljárások. Emlékeztetett: tavaly úgy módosult a közoktatási törvény, hogy már nem kötelező kikérni a nevelőtestület és egyéb szakmai szervezetek véleményét az új igazgatói kinevezésekről.

A minisztérium azt közölte a Híradóval, hogy szakmai szempontok alapján döntöttek, Komporday kinevezéséről. Mint írták, „megfelelő pedagógiai és vezetői tapasztalattal rendelkezik, alkalmas a Diósgyőri Gimnázium vezetésére”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Nem vette be a Fidesz Miskolc elitgimnáziumát

Nem választott új igazgatót a Földes Ferenc Gimnázium élére az Emberi Erőforrások Minisztériuma, pedig a pályázaton egy fideszes politikus is indult, akit többen biztos befutóként emlegettek. A tantestület nem őt, hanem a jelenlegi megbízott igazgatót támogatta.

Balesetet szenvedett a motoros, akit pár napja 236 km/h-val száguldva kaptak el

Balesetet szenvedett a motoros, akit pár napja 236 km/h-val száguldva kaptak el

Új magyar app segíti a figyelmetlen és feledékeny autósokat

Új magyar app segíti a figyelmetlen és feledékeny autósokat

A Diákhitel Központ vezérigazgatója szerint akinek versenyképes végzettsége van, az könnyen kifizeti a tartozását

A Diákhitel Központ vezérigazgatója szerint akinek versenyképes végzettsége van, az könnyen kifizeti a tartozását