szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

De már megjött az előzetes.

Az Úr sötét anyagai című televíziós fantasy-dráma sorozat producerei a [email protected] eseményén fedték fel, hogy a hamarosan érkező második évad egyik részét nem tudták leforgatni a koronavírus-járvány miatt, ám lehet, hogy még visszatérnek az epizódhoz, amely a James McAvoy által alakított Lord Asrielre fókuszál. A Sir Philip Pullman regénytrilógiáján alapuló sorozat többi részét már jóval a karantén kezdete előtt befejezték. (Korábbi kritikánkat itt olvashatja.)

A titokzatos kés (a trilógia második kötete) adaptációja lényegében elkészült, szóval ebből a szempontból szerencsénk volt” – mondta Jane Tranter, a sorozat vezető producere.

A jelenleg hétrészes szériában együtt dolgozik Andrew Scott és Phoebe Waller-Bridge, a Bolhafészek (Fleabag) című angol feketekomédia két sztárja - az angol színésznő adja ugyanis az ír színész daimónjának hangját (Az Úr sötét anyagaiban a daimónok az emberek lelkének állati alakot öltött megnyilvánulásai).

A második évad első előzetesében a Dafne Keen által megformált Lyra egy furcsa és rejtélyes, elhagyatott városban, Cittagazze-ban találja magát.

Feltűnik továbbá McAvoy, Lin-Manuel Miranda, a Hamilton című musical megalkotója, és A viszonyból ismert Ruth Wilson is.

Az Úr sötét anyagai második évada még az idén látható lesz az HBO-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sándor Anna Kult

Nagy eséllyel a feje tetejére áll mindaz, amit a teremtett világról gondolunk

A Trónok harca utódjaként emlegetik, pedig nem az öldöklés és a politikai intrikák uralják az HBO legújabb fantasy sorozatát. Az Úr sötét anyagaiban az ember lelke állatalakot ölt, és egy kislány az elrabolt barátja után indul a varázslatos északra, ahol az égbolton túlról egy másik világ sejlik át. A mesés felszín mögül pedig húsbavágó morális és filozófiai kérdésekkel sorozzák meg a nézőket.

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

A jelenlét ereje – pillanatképek Törőcsik Mari életéből

A jelenlét ereje – pillanatképek Törőcsik Mari életéből

Virágok, mécsesek gyűlnek Törőcsik Mari velemi házánál

Virágok, mécsesek gyűlnek Törőcsik Mari velemi házánál