szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy tragikus otthonszülés következményeiről szól Mundruczó Kornél új nagyjátékfilmje, melynek egyik főszereplője Shia LeBeouf.

Mundruczó Kornél első külföldi produkciója, az angol nyelvű Pieces of a Woman is szerepel a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. A szeptember 2-án kezdődő filmmustra szervezői kedden hozták nyilvánosságra a fesztivál programját.

Az Arany Oroszlán-díjért – Mundruczó filmje mellett – a többi közt a The World to Come című amerikai történelmi dráma, a Jim Broadbent és Helen Mirren közreműködésével forgatott The Duke, valamint Francis Ford Coppola unokájának, Gia Coppolának Mainstream című drámája, összesen 18 film versenyez.

A Pieces of a Woman főbb szerepeiben Vanessa Kirby (A Korona) és Shia LeBeouf játszanak, míg a további szerepekben az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Schleizinger, Benny Safdie és Sarah Snook láthatóak. A filmes és színházi munkáival világszerte elismert Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban.

©

Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együttélni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre. Mundruczó Kornél és alkotótársa, Wéber Kata saját bevallása szerint ez az eddigi legszemélyesebb filmjük.

A film forgatókönyve Wéber Kata munkája, melyet saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján írt. Wéber Kata, a Fehér isten és a Jupiter holdja című filmek, valamint számos nagysikerű színházi előadás során már közreműködött Mundruczóval, ezt a munkát is közösen jegyzik. A vágó a rendezővel ötödik alkalommal együttműködő Jancsó Dávid, míg új alkotótársakat is megismerhetünk, a norvég Benjamin Loeb operatőr, a kanadai Sylvain Lemaitre látványtervező, illetve a világhírű, Oscar-díjas zeneszerző, Howard Shore személyében.

Érdekesség még, hogy film vezető producerei olyan filmekhez vagy sorozatokhoz köthetők, mint az Eufória vagy az Érkezés és a Donnie Darko

A 31 napos forgatás fő helyszínéül a kanadai Montreal szolgált, amely alkalmat adott a helyi illetőségű Arcade Fire zenekarnak, hogy egy megjelenés erejéig és egy saját dalt dedikálva csatlakozzon az alkotógárdához. A forgatás során az alkotóknak és a stábnak olyan megpróbáltatásokkal kellett megküzdeniük, mint a viszontagságos téli időjárás vagy a koronavírus-járvány által okozott nehézségek, az elkészült film azonban bizonyítékul szolgál, hogy az alkotás iránti szenvedélynek semmi nem szabhat határokat.

A tervek szerint a filmet Magyarországon is hamarosan bemutatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos lett az indiai belügyminiszter

Koronavírusos lett az indiai belügyminiszter

"Mindig megjelenik itt valaki, aki el akarja venni a Balaton-partot" – videós riport a Club Aligáról

"Mindig megjelenik itt valaki, aki el akarja venni a Balaton-partot" – videós riport a Club Aligáról

Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok

Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok