szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Antonia Vai svéd–magyar dalszerző-énekesnő igencsak termékeny időszakot tudhat maga mögött – áprilisban jelentkezett Ghost című dalával, és az ahhoz készített kisfilmmel, most pedig újabb két dallal és egy videóval örvendezteti meg közönségét.

Már a Ghost kisfilmjénél sejthettük, hogy Antonia Vai új zenei iránnyal kísérletezik, a most megjelenő Kali’s Song kislemez címadó dala még inkább közelít az elektronikus zene felé, ráadásul úgy, hogy a dalszerző-énekesnő nemcsak a zenét és a dalszöveget jegyzi, hanem a produceri teendőket is egymaga látta el. A Kali’s Songhoz készült egy live videó is, amelyben zenekarával sejtelmes, csábító vöröses színű megvilágításban láthatjuk, ahogy teljesen átadják magukat a zene sodrásának.

A dal többrétegű: egyszerre feminista felszólalás, és egy mitológiai elemekkel átszőtt érzelmes történet, melyet a halál és az újjászületés hindu istennőjének, Kálinak szemén keresztül követhetjük, aki azért érkezik a Földre, hogy a pusztítás vad táncával állítsa meg az emberek közt dúló háborút.

„Káli a korlátlan női önkifejezés megtestesítője. Táncát a megalkuvástól mentes érzelmek táplálják. Mindenki félelmetesnek találja, pedig tánca csak egy reakció olyan dolgokra, amik már hosszú ideje rémisztőek voltak a világban” – mondja a szerző, aki szerint a Kali’s Song szimbolikája egyfajta kiteljesedés, ami mind saját nőiességét, mind az új, elektronikus zenei kirándulását, mind pedig zeneszerzői/produceri önállóságát magába foglalja.

Akkor tehát itt az új dal és a klip:

A kislemezen egyébként helyet kapott még egy friss szerzemény, a svéd Somensumo produceri segédletével készült Exile. Az új megjelenést Antonia Vai és zenekara egy különleges koncerttel ünnepli, augusztus 12-én az A38 tetőteraszán – több mint egy év után térnek vissza a hazai színpadra, és az elektronikus irányhoz passzolóan a korábbi dalok is megújult köntösben csendülnek majd fel.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foreign Policy – Az EU eladta a lelkét Orbánnak

Foreign Policy – Az EU eladta a lelkét Orbánnak

Meghalt az Iszlám Állam egyik kémfőnöke

Meghalt az Iszlám Állam egyik kémfőnöke

Látott már őzeket üzekedni? Most megnézheti

Látott már őzeket üzekedni? Most megnézheti