szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fishing On Orfű alapítója azt mondja, több tízmillió forintot vesztettek amiatt, hogy elmarad a fesztivál.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem erre a döntésre számítottunk, az utolsó két hétben ez már benne volt a levegőben” – mondta Lovasi András, a Kiscsillag zenekar és a Fishing on Orfű fesztivál alapítója az RTL Klub Híradójának azután, hogy a kormány döntött: a járvány miatt továbbra sem engedélyezi az olyan zenés-táncos rendezvények megtartását, ahol 500 főnél többen vannak.

A zenész hozzátette: azzal, hogy a fesztiváljuk, amelyet korábban júliusról augusztus végére toltak, elmarad, több tízmillió forintos káruk keletkezett. „Nekünk nincsenek szponzoraink, és egyéb gazdasági vagy akár politikai támogatóink – bár a kettő Magyarországon sokszor összefügg –, és egyébként is úgy építettük fel ezt a fesztivált, hogy két fő bevételi forrásunk van: a jegybevételek és a vendéglátásból a ránk eső rész. Ez most semmissé vált, így kénytelenek vagyunk ahhoz folyamodni, hogy a közönség támogatását kérjük.” Arra kérik azokat, akik jegyet váltottak a rendezvényre, hogy

a belépőjük árának egy részét hagyják benn, „hogy azt a nagy mínuszt, amivel indulnánk jövőre, mérsékelni tudjuk”.

Abban az esetben, ha a jegyvásárlók mind visszaváltják a belépőiket, a tervek szerint kölcsönt vesznek fel a szervezők. Ám ha ez nem, esetleg nem megfelelő feltételekkel sikerül, akkor a fesztivál jövő évi megrendezése is veszélybe kerülhet – magyarázta Lovasi. Hozzátette ugyanakkor, hogy az első reakciók minden várakozásukat felülmúlták. „Büszkék lehetünk a közönségünkre, klassz azt érezni, hogy ennyire fontos nekik ez a fesztivál” – jelentette ki.

A helyzetüket Lovasi szerint leginkább az rontotta, hogy a kormány tétovázott kimondani: idén nyáron nem lehet nagyszabású, sok embert megmozgató rendezvényeket tartani. Szerinte ha ezt már márciusban bejelentették volna, mindenki jobban jár.

Nem lesznek fesztiválok, folytatódik a magyar zeneipar vesszőfutása

Megszületett a döntés: a kormány augusztus 15-e után sem engedélyez 500 fősnél nagyobb rendezvényeket. Így nem kerül sor az augusztusra második felére átütemezett fesztiválokra és több nagyobb koncertre sem. A most meghozott döntés ilyenformán még nehezebb helyzetbe sodorhatja az eddig is több sebből vérző hazai zenei- és rendezvényipart.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyos beteg Donald Trump öccse

Súlyos beteg Donald Trump öccse

Baráti Kristóf: Ha a karmester profi és kifinomult, szinte semmit sem kell magyaráznia

Baráti Kristóf: Ha a karmester profi és kifinomult, szinte semmit sem kell magyaráznia

Von der Leyen szankciókat hozna az elcsalt fehérorosz választás miatt

Von der Leyen szankciókat hozna az elcsalt fehérorosz választás miatt