szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új kuratórium tagja elégedett tanári karra és diákokra számít.

Rátóti Zoltán, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának új tagjaihoz hasonlóan nem volt rajta azoknak a jelölteknek a listáján, akiket az egyetem javasolt. A Nemzeti Színház színésze a Pesti Hírlapnak fejtette ki nagy vonalakban és nagyrész tőmondatokban a jövőre és a modellváltásra vonatkozó terveit

Úgy képzelem el, hogy a hazai és a világ vezető szakemberei és művészei jelennek meg az egyetemen. Kárpát-medencei kulturális bázis. Technológiailag és infrastruktúrában 21. századi színvonalú művészeti felsőoktatási intézmény. Új, önálló campussal. Elégedett tanári karral és diákokkal.

Rátóti Zoltán azt mondta, a felkérést azért vállalta el, mert a szakmában eltöltött évek után már nemcsak a saját karrierrel kell foglalkozni, hanem azzal is, hogy javuljanak a jövő művészjelöltjeinek képzési körülményei. Szerinte ez nagy kihívás, „hiszen az egyetemet elvégző művészjelöltek a nemzeti kultúra letéteményesei”.

A bejelentés óta a személyét és az intézkedést érő támadásokra számított, de, mint mondta, jobban viseli, mint gondolja: „Ebbe is bele kell jönni, bár bizonyára ez a hitelrontás és a karaktergyilkosság kezdete csak.”

Az indulatok csillapítását firtató tervekre azt mondta:

Nem tervezünk tisztogatást, minden egyéb híresztelés ellenére. Ha rajtunk múlik, a jelenleg ott tanító tanárok közül senki sem lesz földönfutó...

Mindenesetre a rövid távú tervek között a közelgő tanév sikeres elindítását nevezte meg.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Vidnyánszky Attila legerősebb mondatai a Színház- és Filmművészeti Egyetemről

A hét végén kiderült, hogy a kormány által önkényesen kijelölt kuratórium elnökeként Vidnyánszky Attila lesz a Színház- és Filmművészeti első embere. A Nemzeti Színház igazgatójának az elmúlt hetekben adott nyilatkozatai és megnyilvánulásai tulajdonképpen végig ennek a feladatnak ágyaztak meg. Összegyűjtöttük Vidnyánszky Attila leghatározottabb mondatait az intézményről, amelynek a diákjai és oktatói tüntetéssel, tiltakozással és felmondásokkal próbálták megakadályozni, hogy ő vegye át az irányítást.

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Cápafoggal lepte meg David Attenborough Vilmos herceg gyermekeit

Cápafoggal lepte meg David Attenborough Vilmos herceg gyermekeit

Kikerült a nyilvános netre az űrlap, amin a hatóságok kikérhetik az Amazon-ügyfelek adatait

Kikerült a nyilvános netre az űrlap, amin a hatóságok kikérhetik az Amazon-ügyfelek adatait