szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Párizsban élő Anton Molnár, az egyik legkeresettebb magyar festőművész kiállítása szeptember 13-ig látható a Pesti Vigadóban.

Cindy Crawford, Jacques Chirac volt francia elnök, a Louis Vuitton, a Moët & Hennessy gyűjteményében is találhatók képei a Magyarországot több mint harminc éve elhagyó festőnek, Anton Molnárnak. Most a Pesti Vigadóban láthatók a flamand és olasz reneszánsz mesterek nyomában járó, a világ számos nagyvárosában kiállító művész képei. Aki a klasszikusok stílusát pop art elemekkel, montázsokkal egészíti ki.
Az Egyszerre minden című kiállításon a csendéletek, portrék  mellett láthatjuk korai gyermekkori alkotásait, iskolai tanulmányrajzait, street-art kísérleteit is láthatjuk.
Anton Molnár, azaz Molnár Antal 1957-ben született, általános iskolai tanulmányait Magyarországon és Afrikában, a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolába, ahol festő szakon végzett 1976-ban. Egy ideig a Szépművészeti Múzeumban dolgozott, majd bekerült a Képzőművészeti Főiskolára, ahol 1983-ban diplomázott festőművészként1981-től már rendszeresen jelentek meg művei magyar és külföldi tárlatokon. 1986-ban aztán az Egyesült Nemzetek Genfi irodája grafikusi munkát ajánlott neki, 1988-ban pedig családjával együtt Franciaországba költözött.

Cindy Crawford, Jacques Chirac volt francia elnök, Louis Vuitton, és a Moët & Hennessy gyűjteményében is találhatók képei a Magyarországot több mint harminc éve elhagyó festőnek, Anton Molnárnak. Most itthon is, a Pesti Vigadóban láthatók a flamand és olasz reneszánsz mesterek nyomában járó, a világ számos nagyvárosában kiállító művész képei, aki a klasszikusok stílusát pop art elemekkel, montázsokkal egészíti ki.


Az Egyszerre minden című kiállításon a csendéletek, portrék mellett láthatjuk gyermekkori alkotásait, iskolai tanulmányrajzait, street-art kísérleteit is.

Anton Molnár, azaz Molnár Antal 1957-ben született, általános iskolai tanulmányait Magyarországon és Afrikában végezte. Egy ideig a Szépművészeti Múzeumban dolgozott, majd bekerült a Képzőművészeti Főiskolára, ahol 1983-ban diplomázott festőművészként. 1981-től már rendszeresen jelentek meg művei magyar és külföldi tárlatokon. 1986-ban aztán az Egyesült Nemzetek Genfi irodája grafikusi munkát ajánlott neki, 1988-ban pedig családjával együtt Franciaországba költözött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat

Mészáros és Garancsi cégei újíthatják fel a Citadellát

Mészáros és Garancsi cégei újíthatják fel a Citadellát