szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az énekes-dalszerző 78 évesen, egy szívműtét után fellépő komplikációk következtében hunyt el. Nemcsak Elvis Presley-nek írt számot, de később az EDM koronázatlan királyának, Aviciinek is.

Mac Davis 1942-ben született Texasban, majd Atlantában telepedett le, és Nancy Sinatra Boots Enterprises nevű produkciós cégéhez szerződött dalszerzőként.

A legnagyobb slágereit nem saját magának, hanem Elvis Presley-nek írta a 60-as években. Ezek közül is talán a legnagyobb sikert az A Little Less Conversationnel érte el, amely 1968-ban jelent meg. De írt balladát is Elvisnek (In The Ghetto), és Davis volt a szerzője a Memories, valamint a Don’t Cry Daddy című számoknak is.

Mac Davis később már nemcsak a háttérben ért el sikereket, a hetvenes években szólókarrierbe kezdett. A Baby Don’t Get Hooked on Me című dala három hétig volt az amerikai toplisták élén.

Viszonylag rövid ideig tartott az előadói pályafutása, a nyolcvanas közepén felhagyott a szólókarrierjével. Továbbra is dolgozott azonban dalszerzőként, jóval később ő írta többek között Bruno Mars Young Girls című számát, de dolgozott a Weezerrel és Aviciivel is.

(via Guardian)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kocsis István ételt oszt, Mengyi Roland könyvtáros a börtönben

Kocsis István ételt oszt, Mengyi Roland könyvtáros a börtönben

Gulyás a genfi konzulról: Nem lehet hátrány, hogy valaki egy képviselő lánya

Gulyás a genfi konzulról: Nem lehet hátrány, hogy valaki egy képviselő lánya

Megjelent a 2021-es kakáló kutyás naptár

Megjelent a 2021-es kakáló kutyás naptár