szerző:
Csányi Nikolett
Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb színpadjain megállták a helyüket, mégis azon kell gondolkodjanak, hogy taxisnak vagy biztonsági őrnek álljanak – mondták el az Emmi előtt tüntető cigánymuzsikusok, akik szerint az őket segítő állami pályázattal nem volt minden rendben.

A magyar kormány 800 millió forint támogatást ítélt oda a muzsikus cigányok támogatására. A program végrehajtója a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízta a Hagyományok házát, hogy ossza szét a pénzt. A pályázaton 97 zenekar nyert, ami kb. 450 embert jelent, ám közel ugyanennyi semmit sem kapott.

Csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit egy petíció kíséretében átadtak. Ebben közel 200 ember azt kéri, hogy osszák újra a pénzt úgy, hogy mindenkinek jusson állami támogatás, mert azt gondolják, nem igazságosan és nem mindig jogszerűen nyerték el az összeget a támogatottak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire