szerző:
Csányi Nikolett
Tetszett a cikk?

Ha nincs reakció a nézőtérről, az nagyban megnehezíti a színészek munkáját, de a streamelt színház is sokkal jobb, mint a semmilyen. Elindult a színházi streamingszolgáltató, megnéztük, hogy működik élesben egy előadás közvetítése.

Ezúton szeretnénk a figyelmedbe ajánlani egy interjúlehetőséget Kovács Patrícia színművésszel, aki a novemberben induló SzínházTV háziasszonya lesz.
A SzínházTV online színházi streamingszolgáltató platform, amelyen keresztül otthonról, kényelmesen, külföldről és vidékről is többedmagunkkal nézhetünk élő színházi előadásokat. A platform célja, hogy azok is részesei lehessenek az élő előadások varázsának, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak személyesen elmenni a színházba.
A SzínházTV nézői a közvetítések előtt egy pár perces bevezetőt láthatnak, a szünetben pedig Kovács Patrícia vezetésével egy húsz perces beszélgetés során kulisszatitkokat tudhatnának meg az előadással kapcsolatban.
A streaming platform a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Egy Őrült naplója című előadásával indul november 12-én, később pedig a színdarabokat minden csütörtökön este 19:00-tól lehet élőben követni online.
Amennyiben érdekes lehet nektek egy interjú Kovács Patríciával, aki további részleteket tud megosztani a SzínházTV-ről, keressen minket bizalommal lenti elérhetőségeink bármelyikén!

A színházi előadások streamelésének ötlete már hosszú ideje érlelődött Radnai Márk, a SzínházTV ötletgazdájának fejében, azonban a koronavírus-járvány első hulláma láthatóan megadta a végső lökést a projektnek.

A novemberben indult színházi streamingszolgáltató platform mindenkori célja, hogy azok is láthassák a legjobb színházi előadásokat, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak elmenni személyesen a színházba.

A hvg.hu videós stábja a Centrál Színház New York-i komédia című előadása előtt és közben pillanthatott be a kulisszák mögé, így megtudhattuk többek között, milyen technikai felszerelés szükséges egy közvetítéshez, és azt is, hogyan viselik a színészek, ha üres nézőtér előtt játszanak.

A jelenleg helyzetben a streamelés a túlélést jelenti a színházak számára, de az kérdés, elég-e ennyi. Erről színházi szakemberek nyilatkoztak nekünk egy korábbi cikkünkben:

A családoknak olcsó szórakozás, de a színházaknak nem hoz megváltást az online közvetítés

Jó, ha nullszaldósra ki lehet hozni egy streamelt színházi előadást. A független társulatok és a vállalkozóként dolgozó színházi szakemberek nagyon nehéz helyzetben vannak.

*A cikkben látható korábban videót megjelenés után, az egyik szereplő utólag megfogalmazott kérésére módosítottuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány

Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány

Utcán is kipróbálták az 5 perc alatt feltölthető villanymotoros hiperautót

Utcán is kipróbálták az 5 perc alatt feltölthető villanymotoros hiperautót

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez