szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Luz nagyon más, mint amit eddig megszoktunk a formációtól.

A könnyed electronica szerelmeseinek nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által.  A duó régóta várt, második, Colourwave című albuma tavasszal jelent meg, amely számos pozitív kritikát kapott és több, mint félmillió streamnél jár. A külföldön is egyre sikeresebb zenekar, most a kubai Sexto Sentido-val közösen jelentkezik egy dallal, amely a tradicionális és modern zene izgalmas elegye.
A formáció négy és fél éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt közel 200 koncertet adtak 23 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Ones to Watch, de bekerültek a Café del Mar playlistjébe is. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és tavasszal átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal.
A számos pozitív kritikát bezsebelő Colourwave tavasszal jelent meg, az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni. A Luz egyfajta átvezető az előző lemezünkből a következőbe, több szempontból is elüt az eddigi szerzeményektől. Ez a dal a tradicionális, kubai és a modern, elektronikus zene keveréke a szöveg félig yoruba, félig spanyol nyelvű. Ez az eddigi legspirituálisabb dalunk, amely megtalálható lesz az áprilisban megjelenő Colourwave DLX lemezen, ahol több újdonság is helyet kap – mesélte a duó a friss, Sexto Sentidoval közös kiadványukról. A Belau az európai turnéjának elmaradó állomásait 2021-ben a lehetőségekhez mérten pótolja.

A Belau második, Colourwave című albuma tavasszal jelent meg, és már több mint félmillió streamnél jár. A külföldön is egyre sikeresebb zenekar most a kubai Sexto Sentidóval közös dallal jelentkezik.

"A Luz egyfajta átvezető az előző lemezünkből a következőbe, több szempontból is elüt az eddigi szerzeményektől. Ez a dal a tradicionális, kubai és a modern, elektronikus zene keveréke a szöveg félig yoruba, félig spanyol nyelvű. Ez az eddigi legspirituálisabb dalunk, amely az áprilisban megjelenő Colourwave DLX lemezen kap majd helyet, több újdonsággal együtt"

– mesélte a duó a friss kiadványról. A Belau az európai turnéjának elmaradó állomásait 2021-ben a lehetőségekhez mérten pótolja.

A Belau négy és fél éves fennállása során közel 200 koncertet adott 23 országban. Olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években többek között a BBC Radio 1 és a KEXP játszotta a dalaikat, de bekerültek a Café del Mar playlistjébe is. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Süddeutsche Zeitung: A Néppártnak színt kell vallania Orbánról

Süddeutsche Zeitung: A Néppártnak színt kell vallania Orbánról

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

Három kilót ledobtak az új Bubiról

Három kilót ledobtak az új Bubiról