szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

12 év után újra együtt dolgozott a stúdióban Lovasi és Kispál. A végeredmény a Jutka című ős-Kispál és a Borz-klasszikus új változata, a Jutka 2., amely egyben az új Lovasi-nagylemez bevezető dala.

A Jutka minden tekintetben Kispál-alapmű: korai dal, rengeteg változatban hangzott el a koncerteken, igazi közönségkedvenc.

A most elkészült Jutka 2. ugyan az új Lovasi-nagylemezen, a Grand Hotel Halmahera című albumon lesz hallható, de, ahogy Lovasiék fogalmaznak „egy ilyen dalból nyilván kihagyhatatlan a jellegzetes Kispál-gitár”. Így aztán Lovasi András meg is hívta a stúdióba egykori zenésztársát, Kispál Andrást vendégszerepelni.

A két András 12 éve nem dolgozott együtt stúdióban, hiszen utoljára 2009-ben készültek Kispál és a Borz-stúdiófelvételek.

"A Jutka annak idején az első öt Kispál-dal között született. Az első versszakot még Ózdi (Ózdi Rezső Kispál és a Borz- és Kiscsillag-alapítótag) és én írtuk felváltva, egy sort ő, egyet én. A lemezre került változat annak idején tartalmazott egy kvázi rap-részt is, amelyik a koncerteken alakult ki szövegimprovizációk után, és mivel a dal szinte sosem hangzott el ugyanúgy, a lemezre is egy improvizáció került. Ennek szellemében készült az új Jutka-verzió. Egy új versszak és egy új szavalt szövegrész illeszti a dalt a készülő albumba, aminek a végére majd tényleg megtudjuk, mi lett Jutkával 2021-re. Kispál az új lemez több dalában is gitározik majd várhatóan, ha már így belelendültünk" – meséli Lovasi.

Az új dal a mai napon élőben hallható is lesz, hiszen Jutka, meg a többiek címmel „belépős” online koncertet ad a TRIP hajón Lovasi András. A fellépést élőben, valós időben nézhetjük meg az interneten. Fontos tudni, hogy ez a koncert egyszeri alkalom lesz, nincs visszanézős jegykategória.

A koncert vendégei Kispál András és a Lovasi-koncertekről már jól ismert ütős, Gábor Andor, azaz UFO.

És akkor íme az új-régi Jutka:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!