szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Számos óvintézkedést vezettek be a kilencvenharmadik, rendhagyó Oscar-díjátadóra, amelyet részben egy új, de gyönyörű helyszínen fognak megrendezni.

Április 25-én, vasárnap éjjel kezdődik a 93. Oscar-gála (amelyet a hvg.hu-n percről-percre követünk majd mi is), ám a koronavírus-járvány miatt igencsak rendhagyó lesz az idei, február végéről áprilisra halasztott díjátadó.

Talán az egyik legnagyobb változás, hogy az eseményt csak részben fogják a Dolby Színházból közvetíteni, a jelöltek, a vendégeik és a műsorvezetők a Los Angeles belvárosában található, frissen felújított Union Station vasútállomás, Art Deco stílusban készült termeiben foglalhatnak helyet. Az 1939-ben átadott Union Stationt az utóbbi nyolc évben renoválták, a munkálatok idén márciusban értek véget. A restauráláskor spanyol, virágos kazettás mennyezet és gyönyörű csillárok kerültek elő. Az állomást április 29-én nyitják meg az emberek előtt, addig azonban az Oscar vendégei tölthetik meg élettel az üres termeket.

Union Station Los Angelesben
©

A Variety úgy tudja, hogy a maszkot a vendégek csak arra az időre vehetik majd le magukról, amíg forog a kamera, a reklámszünetekben vissza kell tenni a maszkokat.

A szervezők és producerek (Steven Soderbergh, Stacey Sher, Jesse Collins) úgy döntöttek, hogy ugyancsak biztonsági okokból csökkentik a résztvevők számát (170 főre), az újságírók és a helyszínről tudósítható médiumok számát, de a vörös szőnyeget is lerövidítik. A jelenlévőkkel a backstage-ben fognak majd virtuális sajtótájékoztató-jellegű interjúk készülni, aki pedig a bevonuláskor ad interjút, annak figyelnie kell a kötelező távolságtartásra.

A legszigorúbb intézkedés talán az, hogy a részvétel legalább három, a napokban elvégzett, negatív Covid-teszthez kötött. A Union Station termében pedig, ahonnan a közvetítés történni fog, meghatározott számú ember lehet csak egyszerre jelen, ezért a vendégeket cirkuláltani fogják. A belépéskor, a hőmérőzés után, mindenki kap egy útmutatót arról, hogy milyen időpontokban kell a teremből kifáradnia, majd visszaérkeznie.

 

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!