szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csehországban is megkezdte a műsorsugárzást az első magyarországi gasztronómiai televíziós csatorna, a TV Paprika.

"A TV Paprika egyik legfontosabb célja a nemzeti konyhák, valamint a bor és a sör kulturált fogyasztásának népszerűsítése és a gasztroturizmus támogatása" - nyilatkozta újságíróknak Kocsis Péter, a televízió csehországi képviseletének igazgatója. A TV Paprika hétfőn az UPC Direct hálózatában műholdas műsorsugárzással debütált a cseh piacon, s várhatóan egy hét múlva már a kábeltelevíziós hálózatban is látható lesz.

A TV Paprika napi 14 órás műsort kínál a csehországi nézőknek. Ebből mintegy 15 százalék cseh, illetve szlovák, 35 százalék a külföldi csatornáktól átvett műsor, míg a többit a TV Paprika saját "konyhájában" készíti el. A csehországi műsor természetesen cseh nyelven kerül a nézőkhöz. Kocsis újságíróknak elmondta, hogy Csehországgal egy időben Szlovákiában is beindult a TV Paprika műsorának a sugárzása, s a jövő évben pedig a társaság Romániában és Ausztriában tervezi a gasztronómiai tematikus szakcsatorna beindítását. Kocsis szerint a csehországi kábeltelevíziók között komoly érdeklődés van a TV Paprika iránt.

Magyarországon tavaly november elején indult be a gasztronómiai csatorna, s az év végén mintegy 800 ezer magyar háztartásban volt már fogható.

Gazdaság

Ahány ház, annyi adás

A hazai tematikus tévécsatornák becslések szerint 15 százalékos nézettséget produkálnak, s bár célközönségük értékes, reklámpiaci részesedésük kevesebb mint 5 százalék. A hazai csatornakínálat növekszik, a kérdés csupán az, hogy hogyan képzelik fennmaradásukat?

MTI Média

Külföldön terjeszkedik a TV Paprika

Jövő évtől Csehországban és Szlovákiában is megkezdi a műsorszolgáltatást a TV Paprika, az első magyarországi gasztronómiai televíziós csatorna.

Az oltásellenesség régebbi, mint az oltás

Az oltásellenesség régebbi, mint az oltás

A nyugdíjasok elszegényedését hozta az elmúlt évtized

A nyugdíjasok elszegényedését hozta az elmúlt évtized

A nizzai késelés után a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Franciaországban

A nizzai késelés után a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Franciaországban