Tetszett a cikk?

Az új csatorna az HBO-hoz hasonló, fizetős, prémium tartalmakat sugároz majd, a lap pedig a cég Spektrum nevű ismeretterjesztő csatornájához kapcsolódó tematikus magazin lesz - írja a BBJ.

A lapot a Malibu Print Kft. adja ki, amely az HBO kiadói tenderén győztes International Publishing House Kft. (IPH) leányvállalata. A BBJ információi szerint a magazin neve az eredeti tervek szerint szintén Spektrum lett volna, de ezt a nevet egy harmadik személy már korábban levédette. Az IPH és az HBO jogi lépéseket tett az ügyben, amelyről azonban egyik cég sem nyilatkozott bővebben.

A második negyedévben elindítani tervezett, Cinemax névre keresztelt csatorna az HBO-hoz hasonló struktúrájú, de attól eltérő tartalmakat, elsősorban az Amerikán kívüli gyártású, értékes, díjazott filmeket sugárzó televízió lesz. Az új csatornához az előfizetők a kábelhálózatokon, külön előfizetési díj fejében juthatnak hozzá. Az HBO-hoz hasonlóan ez az adó sem vetít majd reklámokat.

Az HBO regionális központjaként működő HBO Holding Kft. három nagy amerikai filmstúdió, a Sony, a Disney és a Time Warner tulajdonában van, jogilag tehát független az Egyesült Államokban számos televíziócsatornát forgalmazó és a filmgyártásban is érdekelt HBO-tól. A Holding két százszázalékos leányvállalata a HBO Rt. és a Spektrum Tv Rt., amelyek az azonos nevű csatornák magyarországi üzemeltetését végzik.

A holding Magyarország mellett Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában, Horvátországban és Szlovéniában is üzemeltet televíziós csatornákat – a HBO2 és a Cinemax csatornák regionális terjesztése a holding helyi leányvállalatainak együttműködésével történik.

(BBJ)

hvg.hu Média

Óriásit kaszál az ismétléseken az HBO

Az HBO kábelcsatorna rekordösszegért, epizódonként 2,5 millió dollárért adta el a Maffiózók című, Magyarországon is vetített tévésorozatának ismétlési jogát az A&E kábelhálózatnak az Egyesült Államokban – adta hírül a CNN.

Franciaországban augusztustól kötelező lesz a maszkviselés zárt helyeken

Franciaországban augusztustól kötelező lesz a maszkviselés zárt helyeken

Közel ezer időst fertőzött meg a koronavírus magyarországi idősotthonokban

Közel ezer időst fertőzött meg a koronavírus magyarországi idősotthonokban

Matolcsy: Igaz a bölcs perzsa költő, Rumi tanítása

Matolcsy: Igaz a bölcs perzsa költő, Rumi tanítása