szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google magyarországi képviselete ma reggel jelentette be hivatalosan, hogy lokalizálják a cég térképszoftverét, vagyis minden olyan szolgáltatás elérhető lesz a magyarok számára is, amit korábban az amerikai verzióban már láthattunk - írja a Webisztán blog.

A Google Térképen mától nemcsak címekre kereshetünk és útvonalat tervezhetünk, hanem üzleteket, cégeket, éttermeket is megtalálhatunk. A cégtulajdonosok a Helyi Vállalkozások Központja segítségével helyezhetik el saját üzletüket a Térképen, míg a felhasználók saját térképeket hozhatnak létre, amelyeket megoszthatnak barátaikkal vagy akár az egész világgal. A szolgáltatás a maps.google.hu, illetve a terkep.google.hu címeken érhető el.

A térképnek létezik magyar mobiltelefonos verziója, amely letölthető a cég www.google.hu/gmm weboldalról. Mivel a szoftverbe épített Google Koordináták szinte azonnal képes meghatározni pillanatnyi tartózkodási helyünket, segítségével akár a lehető legközelebb eső vállalkozásokat és szolgáltatókat, például egy patikát vagy egy élelmiszerboltot is megkereshetünk, illetve mobiltelefonunkról közvetlenül fel is hívhatjuk azokat. A program utazás közben is jól használható – megtekinthetünk minden lényeges információt, ami a Google Térképen az adott országra vagy városra vonatkozóan megtalálható.

Ezentúl, ha a google.hu-n keresünk egy szolgáltatást a városnév megadásával, akkor a keresési találatok között a Google Térkép adatai is megjelennek, illetve ezzel egy időben a térképen is kereshetővé válnak a cégek. Ha például begépeljük a „pizza Budapesten” kifejezést, a fővárosban található pizzériákról kapunk egy listát, amelyeket egy-egy gombostű jelez a térképen.

A Helyi Vállalkozások Központjának segítségével minden vállalkozás szerkesztheti, frissítheti saját, Google Térképen megjelenő adatait. Például megadható az elfogadott fizetési mód, nyitva tartás, telefonszám és weboldal címe, de akár videók és fotók is feltölthetők. Ráadásul az elemzési funkció révén a vállalkozások hasznos információkat tudhatnak meg a cégük iránt érdeklődő internetezőkről.

A BKV szeptemberben frissített menetrend-információi is segítik az internetezőket abban, hogy a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban eljussanak a céljukhoz.

„A magyar internetezők több mint 90 százaléka vásárlás előtt online tájékozódik, azonban a legtöbb esetben maga a vásárlás még nem az interneten történik. Ezért is fontos egy vállalkozás számára, hogy a Google Térképen egyszerűen és gyorsan megtalálható legyen a potenciális vásárlók számára” - mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyaroroszági üzletfejlesztési vezetője.


A Google Térképpel kapcsolatosan bővebb információkat is olvashat a Webisztán blogon.
MTI Tech

Forgalmi jelentést küld mobilokra a Google Maps

A Google arra kéri az amerikai autósokat, okostelefonjukon osszák meg más vezetőkkel haladási útvonalukat annak érdekében, hogy a Google Mapsen keresztül követni lehessen a forgalom menetét.

hvg.hu Tech

A Google lenyomta a NASA műholdját Csernobil felett

A NASA egyik műholdja által Csernobilról készített, nagyfelbontású képen jól látható a reaktor környéke, illetve a 12 kilométer hosszúságú mesterséges tó. A Google térképén azonban még a közeli város azóta szimbólummá vált sárga óriáskereke is megfigyelhető.

hvg.hu Tech

Láthatjuk felforrni bolygónkat a Google térképein?

Ideje nem csak figyelnünk bolygónkra, hanem tenni is érte, sugallja a Google új projektjével. A Google Earthben ugyanis nyomon követhetjük a klímaváltozás pusztító hatásait, minderről pedig véleményt is mondhatunk a YouTube-on keresztül. A két legjobb hozzászólás szerzője Koppenhágába is látogathat, olvasható a Google hivatalos blogján.

Anyakönyvi kivonatokat égettek a Hősök terén

Anyakönyvi kivonatokat égettek a Hősök terén

A drogbáró Pablo Escobar testvére 823 milliárd forintnyi dollárra perli az Apple-t

A drogbáró Pablo Escobar testvére 823 milliárd forintnyi dollárra perli az Apple-t

Elkészült a weboldal, amely megmutatja, hova utazhatunk most a világban

Elkészült a weboldal, amely megmutatja, hova utazhatunk most a világban