szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tele van a sajtó a Fidesz és az LMP különös barátságáról szóló írásokkal. A jellemzően névtelenül nyilatkozó „befolyásos politikusok” beavatnak minket a nagy stratégia részleteibe is – olvasható Török Gábor politológus blogján.

"Ezek tudatos lépések voltak, a Fidesz célja, hogy az MSZP ne tudjon újra megerősödni, hanem az LMP szerezze meg a baloldali és liberális szavazók többségét" – állítja egy meghatározó ismeretlen az egyik internetes lapban. Vajon tényleg ennyire win-win szituáció lenne ez az egyelőre csak néhány jelből kiolvasott – és számos más jel által cáfolt – együttműködés? Török Gábor érteni véli a kölcsönös érdekeket hangsúlyozó érveket, ezek egy része kétségtelenül kiállja a valóság próbáját. A Fidesznek jól jöhet, ha a sokat hangoztatott nemzeti együttműködés nem csupán a kormánypárti oldalra terjed ki, ha időnként demonstrálni tudja, hogy képes más politikai szereplőkkel szót váltani, néha talán még szót érteni is – írja a politológus.

A teljes elemzést a Fidesz és az LMP kapcsolatáról Török Gábor blogján olvashatja el.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Mi jön az elnökválasztás után?

Az eddigi elnökválasztások második legnagyobb támogatottságával, 263 szavazattal már az első fordulóban államfővé választotta Schmitt Pált a parlament. De mi jön most? - tette fel a kérdést Török Gábor politológus.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: mi történik most az MSZP-ben?

Az MSZP eljutott odáig, hogy már nem irányul rá automatikusan a reflektorfény; akár csendben el is jelentéktelenedhet, a figyelemért pedig harcolnia kell. Történik mindez annak ellenére, hogy látszólag jelentős változások előtt áll a párt: a hétvégétől új elnöke és még nála is újabb elnökhelyettese lesz - olvasható Török Gábor politológus blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Magas labda a politikai nyilatkozat kihelyezése

A szereplőkön, a kormányon és az ellenzéken áll, hogy a múlónak tűnő, epizódszerű eseményekből össze tudnak-e rakni, fel tudnak-e építeni egy olyan konstrukciót, amelyben egyszer majd minden elem ugyanarról szól, egymást erősíti - véli Török Gábor politológus.

Messit mindössze két meccsre tiltották el

Messit mindössze két meccsre tiltották el

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Török sztárcsapathoz igazol Szalai Attila

Török sztárcsapathoz igazol Szalai Attila