szerző:
hvg.hu

Az összeesküvéselmélet-zsargonba egy új szó került, mégpedig a proofer. Ők azok, akik nem hisznek bin Laden halálában, és kézzelfoghatóbb bizonyítékokat szeretnének a terrorvezér likvidálásáról - olvasható az Urban Legends legendavadász oldalon.

Zavarják őket bin Laden temetésének körülményei (hogy a terrorvezért ismeretlen helyen hullámsírba temették), az, hogy nem hozták nyilvánosságra a holttestéről készült fényképeket, továbbá a kiiktató akció hivatalos leiratának különböző verziói.

Nem zavarja őket viszont az a tény, hogy május 6-án az al-Kaida is megerősítette vezérének halálhírét, és az sem, hogy a DNS-tesztek és a holttesten végzett vizsgálatok alapján is bebizonyosodott, hogy bin Ladent ölték meg. A terrorvezér megölése után készített fényképeket a washingtoni kongresszus néhány tagja is megtekinthette, bár ezek az összeesküvésekben hívők számára minden bizonnyal nem sokat nyomnak a latban – hiszen elméletük szerint mindez csupán a “színjáték része” - olvasható a blogon. A teljes bejegyzést elolvashatja az Urban Legends blogon.

©
hvg.hu Napi merítés

"Ha majd a gyerekek elkezdenek meghalni..."

Az Urbanlegends.hu blog a Wired magazin cikkét idézi, melynek főszereplője a rotavírus elleni vakcina egyik felfedezője, Paul Offit volt. Offit az oltás és az autizmus közötti kapcsolatot cáfoló könyvével egyes számú közellensége minden oltásmegtagadó amerikai mozgalomnak.

hvg.hu Kult

Mióta szabad újra sörrel koccintani?

Rendszerváltások, kulturális átalakulások környékén gyakori a bizonytalanság, és ez a köztes helyzet néha igen különleges tárgyakat, legendákat, mémeket szül. Ezeket eleveníti fel Szolnoki József Homeopatikus valóság című kiállítása, melyről az Urbanlegends.hu blog számol be.

hvg.hu Napi merítés

A történelem három évszázadát utólag kreálták?

Heribert Illig bestseller könyve szerint a történelem három évszázadát utólag kreálták. A feltevést magyar jogászok, csillagászok és régészek már 2003-ban cáfolták a Rubicon történelmi lap hasábjain - az Urban Legends legendavadász blog most e kiadvány írásait idézi fel.

hvg.hu Kult

Tanította-e a világhírű író Horthy Miklóst angolra?

Mind a Horthy-, mind a magyar közönségnek szánt James Joyce-életrajzokban rendre feltűnik a legenda, miszerint az akkor még ismeretlen ír szerző angolra tanította a későbbi magyar kormányzót. Bizonyítékok azonban nincsenek - olvasható az Urbanlegends.hu blogon.

hvg.hu Napi merítés

Óvatosan Scarlett Johansson meztelen fotóival!

Újabb celeb meztelen képeiről írnak a lapok: az áldozat most Scarlett Johansson. IT-biztonsági szakemberek óva intenek attól, hogy bárhová kattintsunk az ígért fotókért – olvasható az Urban Legends blogon.