szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Defend Security Kft. kedden megtartott taggyűlésén a cég állami tulajdonosai - az MFB és a Magyar Posta - a társaság veszteséges működése miatt döntöttek a cég december 4-i hatállyal kezdődő végelszámolásáról, jogutód nélküli megszűnéséről.

A 60 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. és a 22 százalékos üzletrészt magáénak tudó Magyar Posta Rt. határozott arról is, hogy a végelszámolás befejezéséig a postai pénzfeldolgozás zökkenőmentesen működjön.
A cégben 19,76 százalékos kisebbségi tulajdonnal rendelkező VIB Kft. képviselője a végelszámolás ellen szavazott. Tulajdonosa, Csintalan Sándor a végelszámolás megszavazása után eljárásjogi kifogást jelentett be. Az általa pótlólag felvett öt napirendi pontot, amelyekben tőkeemelést, az ügyvezetés és a felügyelő bizottság tagjainak felelősségre vonását szorgalmazta, nem tárgyalta meg a taggyűlés. Csintalan a döntés ellen a cégbírósághoz fordul, mert a taggyűlés szerinte törvényellenes volt. Korábbi nyilatkozataiban kijelentette, hogy a cég piacvesztését a többségi tulajdonos magatartása okozta, s azt szorgalmazta, hogy tőkeemeléssel tegyék működőképessé a céget a tulajdonosok.
A Magyar Hírlap értesülései szerint ha a többségi tulajdonos MFB megszünteti a céget, az is előfordulhat, hogy Csintalan Sándornak az adósságok rendezése után egyetlen fillér sem jut. A végelszámolás ugyanis maximum 2,5 milliárd forintos bevételt eredményezhet, a társaság adósságai viszont meghaladják a 3 milliárd forintot. Csintalan korábbi nyilatkozataiban 300 millió forintot kért üzletrészéért, ám a posta képviselői ezt az összeget elfogadhatatlannak tartották. Csintalan tavasszal hárommillió, más források szerint 50 millió forintért vásárolta részesedését a céget alapító Földi Lászlótól.
A Napi Gazdaság információ szerint a Posta valószínűleg megkapja a cég pénzkezelési rendszerét. A Defend a kormányváltást követően jónéhány megrendelőt elveszített, miután az ügyfelek az előnytelen, a piaci árhoz képest túlszámlázott szerződéseket vagy felmondták, vagy az újratárgyalásukat kérték. (MTI)

Egy éve meccsel Orbán és Karácsony, egyelőre döntetlenre állnak

Egy éve meccsel Orbán és Karácsony, egyelőre döntetlenre állnak

"Az emberek morális állapota tízszer szarabb, mint tíz éve" – Hobo a HVG Teraszon

"Az emberek morális állapota tízszer szarabb, mint tíz éve" – Hobo a HVG Teraszon

Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai

Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai