szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség segítségével csütörtökön megszüntette a Pannon Rádió körül hónapokkal ezelőtt kialakult törvénytelen állapotot a Hírközlési Felügyelet (HíF) Hírközlési Területi Hivatala; így most már nem két adó működik ugyanazon a csatornán. Franka Tibor jogtalanságnak minősítette a történteket.

Franka Tibor, a budapesti Meredek utcából sugárzó rádió szerkesztő-műsorvezetője szerint "kommandósok szállták meg" az adót, majd rendőri biztosítás mellett elszállították az adóberendezést. Franka úgy véli: az intézkedéshez "hasonló jogtalanság Magyarországon 1956 óta nem fordult elő". A Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékese ugyanakkor arról számolt be: határozat-végrehajtás miatt a Hírközlési Felügyelet valóban kért karhatalmi segítséget a rendőrségtől, ám tényleges rendőri intézkedésre nem került sor.
A rádió többségi tulajdonosa, a Gidó Média Kft. április 15-én új telephelyre kért ideiglenes rádióengedélyt. Ezt a Hírközlési Területi Hivatal - miután műszaki kifogást nem talált - a Pannon Rádió műsorának a 99,5 MHz frekvencián történő sugárzásához a Hármashatár-hegyi telephelyre május 18-i érvényességgel megadta, így hatályát vesztette a XII. kerületi Meredek utcai telephelyre szóló korábbi engedély. A kisebbségi tulajdonos azonban engedély nélkül, "kalózrádióként" folytatta a műsorsugárzást az eredeti, Meredek utcai helyszínről, így két rádióműsor szólt egyazon csatornán. A Hírközlési Területi Hivatal Budapesti Irodája ez év augusztus 14-én elrendelte a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány által, a Meredek utcában engedély nélkül üzemeltetett rádióadó berendezés kikapcsolását. (MTI)
Akciós zöldséget árul a Fidesz Tiszaújvárosban, ahol a hétvégén választás lesz

Akciós zöldséget árul a Fidesz Tiszaújvárosban, ahol a hétvégén választás lesz

Új telefont tervezget a Huawei

Új telefont tervezget a Huawei

Egy kisvárosnyi embert küld el a Shell, miközben klímabarátabb működésre áll át

Egy kisvárosnyi embert küld el a Shell, miközben klímabarátabb működésre áll át