szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Észak-Korea figyelmeztette lakosságát és hadseregét, hogy készüljön a háborúra, mivel az Egyesült Államok bármikor megtámadhatja az országot, s megelőző atomcsapást mérhet rá - írja a CNN. A kommunista párt lapja a héten arra szólította fel a lakosságot, hogy kettőzze meg bátorságát, és az Egyesült Államokkal fennálló feszültség közepette a korábbinál is hangosabban énekelje a "Hosszú út a vezetőségért" című dalt.

A phenjani külügyminisztérium közlemény útján szólította fel a lakosságot, hogy bármelyik pillanatban sor kerülhet a mozgósításra, mivel az Egyesült Államok olyan nagyszabású hadgyakorlatokat tervez a Koreai-félszigeten, hogy azokat kiterjesztve bármikor támadást indíthat Észak-Korea ellen.
Az észak-koreai háborús készülődés részeként a kommunista párt hangosabb éneklésre buzdítja a lakosságot, hogy halálos félelem legyen úrrá az ország ellenségein. A párt lapja nem rejtette véka alá, hogy ha Észak-Koreát támadás éri, olyan forradalmi dallal mér válaszcsapást az imperialistákra és az ellenségre, amely halálos rettegéssel tölti majd el őket.
Az Egyesült Államok és Észak-Korea között október óta feszült a viszony, amikor Washingtonban bejelentették: a kommunista rezsim elismerte titkos atomfegyver-programjának létezését. Észak-Korea kedden, Ro Mu Hjun új dél-koreai elnök szöuli beiktatási ünnepségének idején, amelyen Colin Powell amerikai külügyminiszter is részt vett, egy Dél-Korea felett elhaladó, a Japán-tengerben landoló rövid hatótávolságú cirkálórakétát próbált ki. A Fehér Ház szerint Phenjan a maga sajátos módján ezzel azt fejezte ki, hogy pénzt akar az atomfegyverprogramja körüli vita rendezése fejében. (MTI)
Balázs Attila is második körös a Roland Garroson

Balázs Attila is második körös a Roland Garroson

Veszélyezteti-e az amerikai szabadságot egy mélyen hívő, hétgyermekes anya?

Veszélyezteti-e az amerikai szabadságot egy mélyen hívő, hétgyermekes anya?

Az UEFA-tól kértek engedélyt a fradisták, hogy a stadionon kívülről szurkolhassanak

Az UEFA-tól kértek engedélyt a fradisták, hogy a stadionon kívülről szurkolhassanak