szerző:
travelline.hu

A június 11. és július 11.

A június 11. és július 11. között megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokságra készülő Dél-Afrikai Köztársaságban már minden a foci VB-re hangolt. Érthető, mivel a világkupa 75 éves történetében először rendezik meg az eseményt az afrikai kontinensen. A hatalmas, 3,4 millió lakosú metropolisz, Durban két ötcsillagos szállodával (Hilton Durban, Endless Horizons Boutiqe Hotel) rendelkezik, s négycsillagos luxusszállodából is található itt egy tucatnyi. Ezen kívül háromcsillagos és alacsonyabb kategóriájú szálláshelyek várják a sportrajongókat. A nagy érdeklődés miatt azonban egyéb megoldásokat is kerestek a világesemény rendezői.

Az Indiai-óceán sok kilométeres homokos partot és tökéletes nyaralóparadicsomot biztosít az odaérkezőknek, ahol fényűző szállodák találhatók, de az óceán egyéb lehetőségeket is kínál a vendégek fogadására. A számítás szerint legalább még négy és félezer szálláshelyet óceánjáró luxushajókon oldanak meg. A Westerdam és Noordam nevű lainereken minden kényelem a drukkerek rendelkezésére áll, akár a hajókon is figyelemmel kísérhetik a közvetítéseket az óriáskivetítőkön, miközben egyéb szolgáltatásokkal is kényeztetik őket a fedélzeti pubokban, éttermekben, színházakban, mozikban, kaszinókban, könyvtárakban. Ha pedig nekik is kedvük támad egy kis labdazsonglőrködésre, akkor a fedélzeti sportpályákon megtehetik.

©

Az úszó szállodák előnye, hogy a labdarúgó VB más helyszínein is kikötnek a hajók, így Kapstadtban és Port Elizabethben. Kikapcsolódásként turisztikai programokat szerveznek nekik a városok nevezetességeinek és más látványosságoknak a megismerésére. Golfozhatnak a festői környezetű Drakensbergben, vagy a legjobb dél-afrikai borokat kóstolhatják a kapstadti szőlőgazdaságokban. A természeti környezetet és afrikai állatvilágot szafarikon, bálnaleseken tekinthetik meg. A luxushajókra helyeket értékesítő társaságon, az One Ocean Club-on keresztül foglalhatók lakosztályok és kabinok. Werner von Moltke, a Moltke Promóciós Társaság irányítója bízik abban, hogy teltház lesz az úszó hotelekben, mivel az One Ocean Club jól vizsgázott a 2004-es athéni olimpiai játékok idején.

Még csak nemrég értek véget Vancouverben a téli olimpiai játékok, de máris az érdeklődés középpontjában került a következő helyszín, Szocsi. A fekete-tengeri városban még az idén nyáron megnyitják az Olimpiai Múzeumot és ambiciózus látványtervek készültek az új létesítményű olimpiai luxusszállodákra (katamaránt, tengeri csillagot utánzó, az olimpiai öt karikát kirajzoló vízi szállodák). Az extraigények kiszolgálása mellett gondolnak az egyszerűbb megoldásokra is. A NEWSru orosz hírportál tudósítása szerint teljes komforttal rendelkező hálókocsikat is igénybe vehetnek szálláshelyként a vendégek. Ezt biztosítja az a szponzori szerződés is, amelyet az Orosz Vasúttársaság kötött a 2014-es Téli Olimpiai Játékok szervezőbizottságával. A hálókocsik az illetékesek nyilatkozatai szerint „mini szállodákként” működnének, egy olyan ajánlatcsomaggal együtt, mely a vonatjegy árát is beszámítja. A megoldás tehermentesítené a szállodákat, s legalább ezer hálókocsi állna rendelkezésre.

Időben közelebbi sportesemény a 2012-es Labdarúgó Európa Bajnokság, melyet Ukrajna és Lengyelország közösen rendez. A hozzánk eljutó hírekben több szó esik az előkészületek késéséről, a létesítmények építésének/átépítésének ütemezéstől való elmaradásáról. A mérkőzések egyik helyszíne lesz Donyeck, ahol ötcsillagos szállodákban 699 szoba, négycsillagosból 2414, három csillagosból pedig 1357 szoba áll majd a vendégek rendelkezésére. Az épülő hét új szállodákban még 477 szobát adnak át az EB kezdetére. Már most foglalkoztatják a rendezőket az egyszerű, tömeges elhelyezési lehetőségek. A megoldást erre a különböző katonai objektumokban, laktanyákban látják. Ilyen lehetőség a katonai iskolákban való elszállásolás. Ez a változat nem egyedülálló a nemzetközi labdarúgó eseményeken, mivel a portugáliai 2004-es EB-én és a 2006-os németországi VB-én is folyamodtak hasonló szurkolói elszállásoláshoz.

Tóth Sándor

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Mészáros Lőrinc által használt luxusjacht óránként 200 liter gázolajat is elégethet

A Mészáros Lőrinc által használt luxusjacht óránként 200 liter gázolajat is elégethet

Élőben egészen félelmetes Batman autója, körbefotóztuk

Élőben egészen félelmetes Batman autója, körbefotóztuk

Megosztom, tehát vagyok?

Megosztom, tehát vagyok?

Máris megugrott az olajár a szaúdi olajterminálok támadása miatt

Máris megugrott az olajár a szaúdi olajterminálok támadása miatt

Donald Trump megmagyarázta, miért tűnik sárgának, de remélhetőleg csak viccelt

Donald Trump megmagyarázta, miért tűnik sárgának, de remélhetőleg csak viccelt

Ötöslottó: íme, a nyerő számok

Ötöslottó: íme, a nyerő számok