szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A pakisztáni hatóságok tájékoztatása szerint már 149 ember holttestét megtalálták.

A pakisztáni hatóságok tájékoztatása szerint már 149 ember holttestét megtalálták. A 202-es járaton külföldiek is utaztak: az áldozatok nemzeti hovatartozása egyelőre nem ismert pontosan, de különböző hírügynökségek értesülései szerint két amerikai, egy német és egy szomáliai állampolgár is életét veszítette az ismeretlen okból bekövetkezett balesetben. A Karacsiból érkező, leszálláshoz készülődő repülőgép pilótáinak helyzetét az esős, ködös időjárás nehezítette.

©

A baleset helyszínéhez közút nem vezet, a pakisztáni televízióban mutatott képsorok szerint a mentési munkálatokban részt vevők gyalogosan vagy helikopterekről közelítették meg a roncsot. A becsapódás helyszínén sűrű volt a füst, a körülötte lévő erdős terület több helyen kigyulladt. A tüzet azóta sikerült eloltani, de a munkálatokat fel kellett függeszteni az eső miatt. A mentőcsapatok puszta kezükkel vájtak utat maguknak a törmelékek között. Egy rendőrségi tisztviselő, Bin Jamín elmondta, hogy nagyon kevés holttest maradt egyben, így inkább az volt a segítők feladata, hogy a szerteszét heverő testrészeket zsákokba pakolják.

©

Az Airblue menetrend szerinti járata közép-európai idő szerint 6.43-kor vesztette el a kapcsolatot az iszlámábádi Benazir Bhutto Nemzetközi Repülőtér irányítótornyával. "A pilóta még kiadta az utasítást a leszállásra - tájékoztatott Rehman Malik pakisztáni belügyminiszter. - A gép 792 méter magasan tartózkodott leszállás előtt, majd hirtelen felemelkedett."

©

Ahmed Muhtar védelmi miniszter közölte, hogy lezárták az irányítótornyot, és egy csoport megvizsgálja a repülőgép fekete dobozát, valamint a torony és a járat között lebonyolított rádióforgalmat. A pakisztáni kormány egynapos nemzeti gyászt rendelt el csütörtökre az áldozatok emlékére. Eddig ez volt a legsúlyosabb légi katasztrófa pakisztáni területen.

©

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök

Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök

Ónos esővel és nagy köddel indul a hét

Ónos esővel és nagy köddel indul a hét