szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Horvátország ezen a nyáron is kiemelten kedvelt úti cél, ezért nem árt eltervezni, hogyan is utazzunk oda, és sokkal...

Horvátország ezen a nyáron is kiemelten kedvelt úti cél, ezért nem árt eltervezni, hogyan is utazzunk oda, és sokkal jobban járunk, ha előre foglalunk szállást (ehhez csak az internet és a bankkártyánk szükséges), ráadásul a világháló segítségével előre tájékozódhatunk az összes helyi szálloda kínálatáról, felszereltségéről, valamint más vendégek személyes tapasztalatáról.

További képekért kattintson ide!
©

Ha utazási irodák ajánlatai közül válogatnánk szívesen, mert nem akarunk a szervezéssel bajlódni, akkor ezen az oldalon sok jó ajánlatot kaphatunk (szintén kedvező fizetési feltételekkel, online foglalással), de az internetes keresők használatával szinte végtelenné bővül a kínálat.

Persze azért nem árt az óvatosság, érdemes minden céget lenyomozni, mielőtt fizetnénk nekik.

Sokak szerint biztonságosabb és kiszámíthatóbb, ha mi magunk szervezzük meg az utazást, ráadásul ehhez ma már nagyon sok segítségünk is akad a neten.

A Startlap kínálatában már egy olyan aloldal is található, amely kifejezetten a horvátországi utazás szervezését segíti, de a Horvátországinfó oldalát is csak ajánlani tudjuk, hiszen itt nem csak információ áll a rendelkezésünkre, hanem saját szervezésű utazásukat is igénybe vehetjük, amely jó választás lehet azok részére, akiknek nincs autójuk, de nem szeretnének busszal, vonattal vagy repülővel utazni.

További képekért kattintson ide!
©

Ha romantikus utazásra vágyunk, akkor a vonatozás mindenképpen jó választás lehet (bár gyorsnak semmiképpen sem nevezhető), ezen az oldalon minden segítséget és információt megkapunk hozzá.

Ha repülővel tennénk meg az utat, akkor is érdemes alaposan átnézni a légitársaságok ajánlatait, már számtalan olyan oldal létezik, ahol összehasonlíthatjuk az árakat, de azért legyünk résen, mivel a fapados légitársaságok előszeretettel tusolnak el bizonyos plusz költségeket, ezért mindig tájékozódjunk előre, mielőtt online foglalnánk.

Szintén rendszeres nemzetközi autóbuszjárat köti össze Horvátországot Magyarországgal, erről bővebben itt tájékozódhat, de egyéni buszos utakat is szerveznek utazási irodák, sőt, akár egy napos csobbanásra is kiruccanhatunk egészen kellemes áron.

További képekért kattintson ide!
©


Ha van saját autó, akkor egyértelmű, hogy ez az utazási forma a leggyorsabb és legkényelmesebb. Csupán azt kell tudnunk, hogy bármilyen típusú érvényes személyi igazolvánnyal át lehet kelni a magyar-horvát határon, és persze kötelező a nemzetközi zöldkártya.

Sok ellentmondásos hír olvasható arról, hogy pontosan mit is vihetünk magunkkal Horvátországba, szerencsére éppen a hetekben jelentette be a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője, hogy jelentősen emelkedett a Horvátországba bevihető áruk értéke és az áruk köre.

Míg korábban nem engedték be a nyers húst, addig most már személyenként 10 kilogramm mennyiségben hús és hústermék, tejtermék, továbbá 200 szál cigaretta, 1 liter égetett szesz, 5 liter bor és 15 liter sör vihető be Horvátországba.

További képekért kattintson ide!
©


A bevinni szándékozott áruk eddigi 300 kunás együttes értékhatára ezer kunára emelkedett - számolt be az MTI.

Szintén fontos még tudni, hogy a pénzügyi szabályok terén is változás történt, amelyek értelmében az unióba belépő, tehát hazatérő utazóknak írásban be kell jelenteniük, ha 10 ezer eurónál nagyobb összegű készpénzt vagy készpénz-helyettesítő eszközt tartanak maguknál.

Ez a kötelezettség a bankkártyákra nem vonatkozik, tehát mindenképpen érdemes bankkártyát használnunk nyaralás közben, már csak a kedvezőbb árfolyam miatt is.

Ha mégis helyben váltunk készpénzt, akkor 40 és 45 Ft közötti árfolyammal kell számolnunk, a benzin ára pedig kint is ugyanannyiba kerül.

Ha tehát megfelelően felkészültek vagyunk, akkor sokat spórolhatunk az utazáson és a szálláson. Ráadásul a viszonylagos közelség miatt szabadságunk is elég nagy, ezért mindenképpen érdemes Horvátország több pontját is megismerni, visszatérni ide.

-NB-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyobb hatótávra képesek az új Porsche Taycan villanyautók

Nagyobb hatótávra képesek az új Porsche Taycan villanyautók

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi

Fausti dilemma előtt: nem tervezik egységesen otthagyni az egyetemet az SZFE-sek

Fausti dilemma előtt: nem tervezik egységesen otthagyni az egyetemet az SZFE-sek