szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Rizsszemeket dobtak a templomból kilépő férj és feleség fejére a hagyományos olasz esküvőkön.

Rizsszemeket dobtak a templomból kilépő férj és feleség fejére a hagyományos olasz esküvőkön. A termékenységet jelképező rizst az utóbbi időben vörös vagy fehér rózsaszirom váltotta fel. A vendégsereg kezében tartott nejlonzacskókból hajított rizs nem volt a legelegánsabb látvány, ráadásul a kemény rizsszemek maradandó sebet okozhattak az ifjú pár fején és arcán. A rózsaszirom nem üt, de sokkal több kell belőle mint rizsből, gyorsan elfonnyad és amikor a virágeső földet ér, csúszik is.  

Boldogság és remek üzleti lehetőség

A rizs és a rózsaszirom azonban már a múlthoz tartozik. Új esküvői divat érkezett az Egyesült Államokból a házasodni is a lehető legdekoratívabban szerető Itáliába: a templomból vagy az anyakönyvezetői hivatalból kilépő pár feje fölött élő lepkéket reptetnek. Az esküvői lepkereptetés ára a pillangók számától és nagyságától függ. Az alapszolgáltatás 500 euróba (140 ezer forint) kerül, de az angol nevén butterfly wedding - szervezői akár 7000 (2 millió forint) is elkérhetnek. A megfelelő színhatásért több száz lepkére van szükség.     Még mielőtt bárki hóbortért kiáltana, tudni kell, hogy a lepkés esküvőt az olasz agrárszövetség is lelkesen üdvözölte az ágazat leleményességének és alkalmazkodó képességének bizonyítékaként. A szövetség szerint az olasz agrárszektor ráérzett arra, hogy a gazdasági válságban ez is megoldás lehet: máris nőtt az olaszországi lepketenyészetek száma.
    
Az esküvőt mások is jól jövedelmező bevételi forrásnak tartják, például Veronában, ahol Rómeó és Júlia híres teraszán mondhatjuk ki az örökre szóló igent. Az önkormányzat Sposami a Verona (Vegyél el/Gyere hozzám Veronában) című, többnyelvű honlapja nem mindig működik, az azonban kiderül, hogy a Capuletek palotájának legszebb termében, a vasárnap délelőtt tartott esküvő a veronaiaknak 600 euróba kerül, máshonnan érkező olaszoknak 700 euróba, külföldieknek 800 euróba. Azoknak, akik az Európa Unión kívülről mennek Veronába esküdni még drágább, ezer eurót kell fizetniük.     Esküvőkkel tölti meg az üres városkasszát Genova polgármestere is, aki szeptembertől a Marassi labdarúgó stadionban házasítja össze azokat, akik a Genoa vagy a Sampdoria szurkolói előtt kívánnak hűséget fogadni egymásnak. Ennek a szertartásnak is meglesz a maga hangulata, hiszen a drukkerek bekiabálásai kísérik. A liguriai városból érkező hírek szerint a házasulandó párok máris sorban állnak, pedig a stadionbeli esküvő ára még nem is ismert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tolószékbe kényszerül a cukorbeteg Milos Zeman

Tolószékbe kényszerül a cukorbeteg Milos Zeman

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen