szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Természetesen végzetes tragédiáktól azért nem kell tartani, de már érkezett néhány panasz a Vdara Hotel vezetőségéhez...

Természetesen végzetes tragédiáktól azért nem kell tartani, de már érkezett néhány panasz a Vdara Hotel vezetőségéhez, miszerint a medence partján nem csak elviselhetetlenül meleg van, hanem a parton hagyott tárgyak néha megolvadnak, megpörkölődnek.

Az NBC értesülései szerint nem csak zacskók vagy műanyag eszközök lettek már áldozatai a szálloda üvegfalán megerősödött napfénynek, az egyik vendég saját maga is pórul járt a különleges fénytörés miatt.

Bill Pintas ügyvéd és üzletember éppen megérdemelt pihenését töltötte Las Vegasban a Vdara Hotel vendégeként, amikor is az egyik nap a medence partján napozva arra lett figyelmes, hogy elviselhetetlen meleg van a napozóágyon.

©

Először csak az ózonréteg elvékonyodására gyanakodott, és a globális felmelegedés első jeleit figyelte az egyre nagyobb forróságban, amikor hirtelen furcsa szagot is érzett.

A következő pillanatban értette meg, hogy saját haja kezdett el finoman füstölni és amikor ezt szóvá tette a személyzetnek, ők udvariasan csak annyit feleltek: "Igen tudjuk, mi csak halálos sugárnak nevezzük".

Bármilyen groteszk is a történet, a tény az, hogy Las Vegas egyik új luxusszállodájának üvegfalait úgy sikerült felhúzni, hogy az ívelt formájú, homorú homlokzat összegyűjti a napfényt, ami miatt a közelben a nap állásától függően forró területek alakulhatnak ki.

©

A vezetőség is tud már a problémáról (a személyzet pedig már nevet is adott a jelenségnek), bejelentésük szerint egy különleges fóliával vonják be a hotel külső felületét, amely elnyeli a napsugarak jelentős részét, így remélhetőleg nem lesz több füstölő haj vagy megolvadt szatyor a szálloda környékén.

Addig is maradnak a kihelyezett ernyők és a véletlenszerűen megolvadt tárgyak, hiszen az MGM Resorts International leányvállalataként megnyílt szálloda a Föld forgása miatt szinte mindig máshova sűríti össze a napsugarak melegét, és mivel az épület 2009 decemberében készült el, még nincs meg a teljesen kiszámítható pálya.

A hotel ennek ellenére szinte mindig tele van, úgy látszik a "halálos sugarak" veszélye talán még csalogatja is a turistákat, bár abban szinte biztosak vagyunk, hogy nem ez volt a marketing terv első pontja a nyitás előtt.

-NB-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!