szerző:
travelline.hu

A Roma nevű intézeti fiú kirabolt egy boltot Jerbogacsen településen, és úgy döntött, megszökik Irkutszkba.

A Roma nevű intézeti fiú kirabolt egy boltot Jerbogacsen településen, és úgy döntött, megszökik Irkutszkba. Bemászott egy An-24 típusú gép aljába, a gondolának nevezett részbe, ahová a behúzott futómű illeszkedik, s mintegy másfél órás utat tett meg. Nem Irkutszba, hanem a 400 kilométernyire lévő Kirenszkbe érkezett, ott fedezték fel a futómű ellenőrzésekor.
   
A kórházban megállapították, normálisan reagál a körülötte történő eseményekre, és könnyű ruházata ellenére még csak súlyos fagyási sérüléseket sem szenvedett.
   
Romát egy éjszakán át megfigyelték, majd átadták a rendőröknek, akik megkezdték a kihallgatását a bolt kifosztása ügyében. Ezt követően visszaviszik az intézetbe, de rendőri kísérettel és természetesen a repülő utasterében.
   
Az orvosok nem tudnak magyarázattal szolgálni arra, hogyan úszhatta meg Roma ép bőrrel a kalandot. A szakértők az esetről beszámoló Komszomolszkaja Pravda című lapnak elmondták, hogy a An-24-es repülőgépek gondolájában a futómű mellett van elég hely egy sovány ember számára. A fiú alighanem azért élhette túl az utazást sértetlenül, mert az AN-24-es régi típus, 8000 méter magasan repül, a külső hőmérséklet "csak" mínusz 30 Celsius-fok körül lehetett.
   
2007 szeptemberében már történt egy hasonló eset: egy Andrej nevű fiú egy Tu-154 gondolájában repült Permből Moszkvába. A korszerűbb gép 10000 méteren repül, és Andrej súlyos fagyási sérüléseket szenvedett az arcán és a kezein, de ő is életben maradt.

MTI

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
TGM: Ülepre, magyar!

TGM: Ülepre, magyar!

"Szellemidézés": harmincéves lenne az SZDSZ

"Szellemidézés": harmincéves lenne az SZDSZ

Hogy lehet beleszeretni Barack Obamába?

Hogy lehet beleszeretni Barack Obamába?

Döntött a közgyűlés: jönnek a kamerák a Váci és a Szentendrei útra

Döntött a közgyűlés: jönnek a kamerák a Váci és a Szentendrei útra

Kétmilliárd fölé ugrott az állami támogatás a hatvani sportcsarnokra

Kétmilliárd fölé ugrott az állami támogatás a hatvani sportcsarnokra

Építészet a NER-ben: épülő-szépülő horthysta Disneyland

Építészet a NER-ben: épülő-szépülő horthysta Disneyland