szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Három évre biztosítja a legfontosabb védőoltások hozzáférhetőségét az a három szerződés, amelyet az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) a napokban írt alá a tendereket elnyert gyógyszergyártókkal - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön a honlapján.

Az ÁNTSZ közleménye szerint a 2011-2013 évekre szóló beszállítói szerződések biztosítják "a járványügyi biztonságot és a folytonosságot". Az egyik megállapodásban a szerződő cég azt vállalta, hogy a 2, 4, és 15 hónapos korban esedékes pneumococcus ellen védelmet nyújtó oltásokhoz szükséges oltóanyagot a korábbi szerződésben megállapodottakhoz képest további egy évre fedezik. Emellett más gyógyszergyártókkal kötött két további szerződéssel az "alapimmunizálását szolgáló", a járványos gyermekbénulás, valamint a kanyaró-rubeola-mumpsz ellen védelmet nyújtó, és ezek emlékeztető oltásához szükséges vakcinákat biztosítják. 

A három szerződés értelmében az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rendben alkalmazott, valamint a védőoltási rendbe nem tartozó kötelezően alkalmazott oltóanyagokhoz való hozzáférhetőség 2013 végéig biztosított. Egy oltóanyagra - a 11 évesek hepatitis B oltására - vonatkozóan az OTH új eljárást indít a napokban. A korábban erre az oltóanyagra kiírt közbeszerzési eljárás ugyanis eredménytelen volt az egyetlen ajánlattevő irreálisan magas árajánlata miatt - írta az ÁNTSZ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával