szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Végtelenségig lehetne sorolni korunk extrém szállodáit, és ha lehet aludni börtönben, vagy az űrben, akkor miért ne...

Végtelenségig lehetne sorolni korunk extrém szállodáit, és ha lehet aludni börtönben, vagy az űrben, akkor miért ne lehetne az önjelölt milicistáknak is egy saját üdülője? A Ceauşescu korszak hagyatéka ráadásul tökéletes lehetőséget biztosít erre, hiszen a kommunizmus ipari romhalmának újrahasznosítására kevés okosabb megoldás létezik. Szászváros hajdan híres lőszergyára tehát így lett Arsenal Park, amely amolyan katonai élményparkként és tematikus szállodaként várja a vendégeket.

Régen itt gyártották (komoly katonai felügyelet mellett) Románia lőszerkészletének jelentős részét, ám a rendszerváltozás után méretes gyártelep feleslegessé vált. A közel 100 hektárnyi, erdővel körbevett területre sokáig nem volt kíváncsi senki, végül a temesvári Cristescu testvérek vették meg befektetési céllal. Nem volt túl jó ötlet, mivel az épületek vizsgálatánál kiderült, hogy a közel méter vastag beton falak lebontása meglehetősen drága lenne, tehát maradt a B-terv: abból kell kihozni valamit, amit Szászváros lerobbant katonai ipartelepe kínálni tud.

Kattintson a képre, ha többet akar látni
©

Így született meg az Arsenal Park. A különleges szállodatelep mára számtalan lehetőséget kínál: a vendégek alhatnak a puszta földön, de a kényelmesebbek harckocsikba is bemászhatnak éjszakázni (ezek egyébként külön vendégházakba vannak építve). A tankok belsejét alaposan átalakították: immár kényelmes hálófülkék, de ha ez nem lenne elég, kényelmes szobákat kínáló szálloda is található a telep területén, ahol egyébként külön étterem és szabadtéri mozi is helyet kapott - természetesen klasszikus háborús filmeket vetítenek itt minden este.

A programban reggeli tornától kezdve harckocsik vezetésén át az éleslövészetig minden van, a parkban ugyanis számtalan háborús emlék is helyet kapott (ezt az eladott lőszerkészlet árából vették a tulajdonosok). Akad itt második világháborús ágyú, tank, rakétakilövő, periszkóp, kétéltű harci jármű, dzsip - természetesen mind kipróbálható szakmai felügyelet mellett.

Az Arsenal Parkban egy éjszaka 12 ezer forinttól kezdődik, a luxus körülmények vagy a különböző programok persze tovább emelhetik az árat, de a katonai bázis hangulata minden vendég szerint megéri a pénzt. Ceauşescu pedig nyilván nagyot nézne, ha látná, hogyan húz hasznot a kapitalizmus a valaha sokat emlegetett tömegtermelés romjaiból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Luxusszálloda a kamionban

Nehéz manapság újat mutatni a szállodák kínálata között válogató közönségnek.

travelline.hu Plázs

Hogyan aludjunk a KGB börtönében?

Sötétkamra, száraz kenyér, uborka, takarítás, bilincs és egykori szovjet tábornokok fényképei emelik az éjszaka fényét...

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre

Jeff Gedmin: Amerika bajainak felmérése nélkül nem lehet megszabadulni a trumpizmustól

Jeff Gedmin: Amerika bajainak felmérése nélkül nem lehet megszabadulni a trumpizmustól

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat