szerző:
Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

2220 orvosságért kell majd többet vagy kevesebbet fizetni a patikákban - írja a Magyar Nemzet.

"Vaklicit – ez az a bűvös szó, amely átrendezi október elsejétől a gyógyszerárakat és a patikai térítési díjakat. Az először alkalmazott módszer azt jelenti, hogy a gyártóknak úgy kellett az egyes medicinákra árcsökkentési javaslatot benyújtaniuk az egészségbiztosítónak, hogy nem ismerhették a konkurens cégek ajánlatait" – számol be a Magyar Nemzet.

©

Bár a gyártók önként dönthettek, hogy lejjebb viszik-e az áraikat – hatósági árcsökkentés tehát nem volt –, a biztosító igyekezett különféle támogatási technikákkal kikényszeríteni a lépést – írja a lap. A könyörtelen árverseny tétje egyébként óriási: hatalmas átrendeződés várható az azonos hatóanyagot tartalmazó, tehát egymásnak valódi versenytársat jelentő készítmények gyártói között, egyes gyártók piacnyeréssel, míg mások piacvesztéssel fognak szembesülni. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai szerint a cégek összesen 905 termékre adtak be árcsökkentési javaslatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot

Visszatér az üvegvisszaváltás

Visszatér az üvegvisszaváltás

WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust

WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust