szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egészségügyi kormányzat túl van az intézmények állapotának felmérésén, a következő feladat az egész ellátórendszer újjászervezése - mondta Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkára kedden Karcagon.

Jelenleg az átalakítás keretrendszerét ismertetik az intézmények fenntartóival, vezetőivel, ezt átfogó egyeztetés követi novemberben és decemberben az összes intézményvezetővel, külön-külön - mondta az egészségügyért felelős államtitkár. Az átszervezés mellett az egyes intézmények állami fenntartásba vételének technikai kérdéseiről is egyeztetnek a vezetőkkel - tette hozzá.

Szócska Miklós
©

Szócska Miklós kitért arra, hogy egy-egy térség helyzetének elemzésekor megvizsgálják, hová ér el a beteg optimális időben, illetve azt, hogy az ottani kapacitások elégségesek-e az adott népesség színvonalas ellátásához. A kapott válasz alapján kiderül, hogy az adott intézmény fejlesztésre szorul-e, vagy éppen tartalékkapacitásai vannak. 

Az átszervezés alapelve, hogy az alap- és járóbeteg-ellátást a beteg lakhelyéhez minél közelebb kell biztosítani, míg a bonyolult szakmai feladatokat a nagy egészségügyi centrumokban kell megoldani, mert nincs elég orvos és eszköz - magyarázta az államtitkár. Minden betegnek meglesz az elsődleges ellátási intézménye, de az adott térségen belül a "szabad mozgás", vagyis az intézményválasztás megengedett - mondta Szócska Miklós.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba

Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon