szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsora úgy tudja, az országba érkezett egy néhány hétre elegendő szállítmány abból a rákgyógyszerből, amely elfogyott több kórházban.

A Krónika információi szerint az országba érkezett egy szállítmány abból a rákgyógyszerből, amely elfogyott több kórházban, és emiatt fel kellett függeszteni kemoterápiás kezeléseket. A következő napokban szétosztják az intézmények között az orvosságot. Ez néhány hétre elegendő adag. A Krónika úgy tudja, a forgalmazónak "normál rendben" sikerült a jelentős mennyiséget beszereznie, ami azért jó, mert így nem kerülhet többe az orvosság, mint eddig. (Az egyedi import esetében ugyanis akár többszörös is lehet az ár.)

5-fluor-uracil
©

Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója a Krónikát úgy tájékoztatta: a most megvásárolt mennyiség több hétre elegendő. A vezérigazgató hozzátette: a hatóságokkal és a gyógyszergyártókkal együttműködve mindent megtesznek azért, hogy folyamatos legyen az ellátás.

Először a Zala megyei Kórház jelezte, hogy elfogyott a készlete, ezért nem tudja folytatni a rákos betegek gyógyszeres kezelését, de a gyógyszerhiány összesen nyolc kórházban okozott problémát. Ezek a készítmények egyébként Magyarországon kívül több más európai országban is hiánycikknek számítanak - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában Kőszeginé Szalai Hilda, a gyógyszerészeti intézet vezetője. Mivel az intézet azonnal kiadta az egyedi import engedélyeket, a kórházak soron kívül kaphatnak a szerből, a forgalmazó azonban csak akkor vásárol ilyen módon, ha feltétlenül szükséges - tudta meg a Krónika.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Világ Könyvfővárosa címre pályázik Budapest

A Világ Könyvfővárosa címre pályázik Budapest

2023: a notch halála?

2023: a notch halála?

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat