szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Első nekifutásra szinte lehetetlennek tűnik nyomon követni az összes olyan szűrővizsgálatot, amelyen illene átesnünk. Most ebben segítünk, naponta ajánlva egy fontos vizsgálatot, amellyel sokat tehetünk a megelőzésért.

©

Kezdjük a cukorbetegséggel. Ha fennáll a betegség rizikófaktorainak valemelyike, azonnal keressük fel orvosunkat, kérjük ki tanácsát, és végeztessünk egy gyors glükóztesztet. Rizikófaktor lehet, ha a családban már előfordult a betegség, a terhességi cukorbaj mint kórelőzmény, a túlsúlyosság, a mozgáshiányos életmód, a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy korábbi rossz éhomi vércukorértékek is.

A kettes típusú, azaz felnőttkori cukorbetegség kialakulásában több tényező is szerepet játszik, az alapja leggyakrabban az, hogy a szervezet által termelt inzulin nem tudja megfelelő mértékben kifejteni vércukorszint-csökkentő hatását. Ez általában a harminc év feletti, arra hajlamos és nem megfelelő életmódot folytató embereknél alakul ki, de az elhízott gyermekek körében is egyre gyakoribb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?