szerző:
R.A.
Tetszett a cikk?

Augusztus 1-től Katowicze-Luton útvonalon kezdik tesztelni az új rendszert, ahol az eddigi ingyenes kézipoggyászokért 10 eurót kell fizetni.

A légitársaság eddig ingyen nem számított fel külön poggyászdíjat, ha az utasok fejenként egy, 10 kilógrammnál nem nehezebb, 55cm x 40cm x 20 cm kisebb csomagot vittek magukkal. Most az ingyenes limit kisebb: 42cm x 32cm x 25cm, e fölött a kézipoggyászokért 10 eurós díjat kell fizetni. (Mindkét esetben a 10 kilogrammos felső súlyhatár érvényesül.) A feladott csomagokért 20 euró díjat kell fizetni akkor, ha az út nem hosszabb mint 1 óra és 50 perc, és 25 eurót, ha az utazás meghaladja ezt az időtartamot.

©

A légitársaság úgy interpretálja az új díj bevezetését, mint a szolgáltatás javításának alapfeltételét. A Wizz Air szerint ugyanis a kézipoggyászok elhelyezése állandó problémát, kényelmetlenséget és késést okozott, ezért a további díj bevezetésével arra kívánják ösztönözni az utasokat, hogy még kevesebb holmit vigyenek magukkal, s ezzel a beszállás is felgyorsuljon.

A nagy kézicsomagok tulajdonosai korábban szállhatnak fel a járatokra, így csomagjaikat még akkor el tudják helyezni az utastér poggyásztartóiban, amikor nincs tömeg.

A biztonsági ellenőrzést követően vásárolt ajándéktárgyak az 1 kézipoggyászon túl továbbra is különdíj nélkül vihetőek a fedélzetre.

Nem nyilatkozik arról a légitársaság, hogy a teszt meddig tart, és hogy mikor érvényesül az új szabály a többi járaton.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!