szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NUBU a hónap dizájnere a bécsi MQ Pointban a MuseumsQuartier „Summer of Fashion – A divat nyara“ rendezvénysorozatához kapcsolódóan.

A magyar NUBU a hónap dizájnere augusztusban az MQ Pointban, ahol a látogatók nemcsak jegyeket és információkat kaphatnak a MuseumsQuartier (MQ) különböző programjaira, de meg is vásárolhatják az ott bemutatkozó márkák kreációit. A kifinomult urban stílust képviselő NUBU-kollekció darabjaihoz, amelyeket a visszafogott színek harmóniája, az aprólékos kidolgozottság, a kényelem és a funkció összehangoltsága jellemez, szeptember 7-ig juthatnak hozzá az MQ látogatói.

A „Summer of Fashion – A divat nyara“ folytatásaként augusztus 4-én ingyenes történelmi divatbemutató részese lehet a nagyközönség a MuseumsQuartier udvarán. A bécsi Természettudományi Múzeum Vissza a múltba a kifutón című divatbemutatója során hatvan történelmi kosztümöt vonultatnak fel a modellek a kőkorszaktól a barokkig. A szervezők a ruházatok régészeti, történelmi és művészettörténeti hátterét is elmagyarázzák a közönségnek, akik minden ruhadarabhoz egy-egy anekdotát is kapnak a teljesség kedvéért.

Néhány nappal később, augusztus 8-án, ugyanitt Mario Soldo invitálja időutazásra az érdeklődőket. A látogatók szeme előtt filmként lepergő divatbemutató Ádámnál és Évánál kezdődik majd a különböző történelmi korszakokon végighaladva - ókori egyiptomiak, görögök, rómaiak, középkor, barokk, biedermeier, szecesszió – jut el napjaink divatáig. A History of Fashion ingyenes bemutatót táncosok, énekesek, zenészek és parkour-futók performansza egészíti ki.

A Summer of Fashion augusztusi programját a Combinat és az MQ Point dizájnereinek – pitour, artista, km/a, Aquanauta, Nubu, Mila Miyahara – és PATZAIKIN divatbemutatója zárja 2012. augusztus 22-én, amelynek során az őszi, téli szezon kötelező darabjaiból és újdonságaiból kaphat ízelítőt a közönség.

A bécsi MuseumsQuartier rendezvénysorozata szeptember közepéig tart, célja, hogy kiállításokon, film- és divatbemutatókon, performanszokon, dizájner-prezentációkon és vitafórumokon keresztül a divat legkülönbözőbb momentumaiba avassa be az érdeklődőket miközben élénk diskurzusra ösztönzi a divat- és a művészeti élet szereplőit.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Transznemű orvost választott Joe Biden egészségügyiminiszter-helyettesnek

Transznemű orvost választott Joe Biden egészségügyiminiszter-helyettesnek

Szigorítják és meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban

Szigorítják és meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban