szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 25 kilós Valeria Levitin lehet ma a legsoványabb asszony a világon. Anorexiával küzd, de még hisz benne, hogy meggyógyulhat.

Valószínűleg Valeria Levitin a jelenleg élő legsoványabb nő a világon. A 39 éves asszony anorexiás, mindössze 25-26 kilogrammot nyom, ennek ellenére rajongói levelet kap olyan fiatal lányoktól, akik szeretnének hasonlítani rá. (Az asszonyról készült sokkoló fotókat itt nézhetik meg.)

A leveleket olyan huszas éveikben járó nők írják, akik példaként tekintenek Valeriára, és arra kérik: tanítsa meg őket a titkára.

Az asszony ezzel szembemegy, nyíltan harcol az anorexia ellen, és azt mondja: nem fogja megtanítani őket arra, hogyan haljanak meg.

Valeria kamaszkora óta küzd a betegséggel, de most szeretne leszámolni vele. Tizenkét éve nem volt párkapcsolata, viszont szeretne családot alapítani, ezért is beszél arról nyíltan, hogyan rombolta le az életét az anorexia.

"Azt szeretném, ha az emberek boldog, egészséges és tartalmas életet élnének. Az anorexia magányossá, csúnyává, és taszítóvá tett a körülöttem lévő emberek számára" - magyarázta.

A probléma ott kezdődött, hogy mivel Valeria egyke volt, édesanyja szerette volna, ha tökéletes lesz, ezért folyamatosan ellenőriztette vele a súlyát. Hogy megfeleljen a követelményeknek, először a cukrot és a szénhidrátot hagyta el az étrendjéből, később pedig visszavonhatatlanul belekerült egy spirálba.

Ma már sok ételt, ha szeretne sem tudna visszavezetni az étrendjébe, mert nem tudja feldolgozni a szervezete. Élete során nagyjából harminc specialistánál járt, de azt mondja, ebből a betegségből nem lehet orvosok segítségével kikerülni. Ez a lélek és a test harmóniájáról szól, és saját magának kell belül eldöntenie, hogy meggyógyul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült az elektromos Ford Mustang Mach-E valós hatótávja

Kiderült az elektromos Ford Mustang Mach-E valós hatótávja

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

Schiffer András: Magánállam közpénzből

Schiffer András: Magánállam közpénzből