HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Álmoskönyv helyett érdemes az álmainkban elmélyedni: önmagunkat ismerhetjük meg.

Miért tér vissza álmomban rendszeresen a nagyanyám?

Mi okozhatja a rémálmokat?

Lehet-e tudatosan álmodni?

Hogyan alakítja filmmé az agyunk az álmot?

Mit jelenthetnek az egyes szimbólumok?

Hogyan fogjunk hozzá álmaink megfejtéséhez?

Mit jelent az álomtársulás?

Ha tudatosan figyeljük, rögzítjük és követjük az álmainkat, nemcsak a kreativitásunkat és a problémamegoldó képességünket fejleszthetjük, de nagyobb önbizalomra, fejlettebb önkontrollra és mélyebb önismeretre is szert tehetünk.

Sigmund Freud, a pszichoanalízis atyja nem véletlenül nevezte az álmokat a tudattalanba vezető királyi útnak. Álmaink útmutatást nyújtanak, segítenek a nehéz döntések meghozatalában és érzelmeink megismerésében. A következő (online) HVG Extra Pszichológia Szalonban – és Álomnapló című kötetében – Nógrádi Csilla pszichológus különféle, tudományos tényekkel is alátámasztott álomelemző módszereket mutat be.

Nógrádi Csilla klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, onkopszichológus, művelődési és felnőttképzési menedzser. Érdeklődése fókuszában az álmodás és az alkotási folyamatok állnak, kutatja a művészet és a pszichoterápia összefüggéseit, valamint a terápiás módszerek integrációs lehetőségeit. Szerzői munkássága gyermekkönyvek és pszichológiai művek írását is felöleli. Magánpraxisban fogadja pácienseit. Nógrádi Csilla a HVG Könyveknél megjelent kötetei: A fattyú és az Álomnapló.

Vegyen részt a következő online HVG Extra Pszichológia Szalonon június 11-én, ahol Nógrádi Csillával beszélgetünk az álmok jelentőségéről. Jegyek és infók itt.

Fizessen elő a HVG Extra Pszichológia magazinra, most sokféle kedvezmény várja.

 


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!