szerző:
hvg.hu

Kambodzsa népszerű késő őszi, téli úticél azoknak, akik egy kis téli napsütésre és ölelésre vágynak. Az átlagos turista mellett azonban, az ország vonzó úticél pedofilok, szadisták, és a szexuálisan aberráltak számára is, akik elvegyülnek a helyiek mellett és élvezik az olcsó alkoholt és a szexet a kiskorúakkal, mindezt fillérekért.

Három évtizede, hogy a Pol Pot és a Vörös Khmer milliós mészárlásainak vége, és Kambodzsát most elsöpri a multimillió dolláros, lassan minden erkölcsi határon túl menő, szexipar, amit Hun Sen miniszterelnöknek sem sikerült megállítania. A róla elnevezett tér, a Hun Sen Kert éppen az egyik legfelkapottabb hely, ahol lányok tucatjai árulják magukat, többségük kiskorú vagy még gyerek, minden harmadik HIV pozitív.

Garry Glitter, a hírhedt angol pedofil valamikor házat bérelt a kert mellett. Itt töltötte szabadságát, amíg Kambodzsából végre kitiltották, és Vietnamban le nem csukták kiskorúak bántalmazásáért. Glitter nem az egyetlen, a kambodzsai börtönben is ül tucatnyi nyugati turista. Köztük egy új zélandi húszévig nézi majd a cella falakat, aki öt kislányt vert és erőszakolt meg kegyetlen körülmények között. A kiskorúakkal kapcsolatos nyugati szexturizmust több mint száz önkéntes figyeli, aminek a következtében egyre több pedofil komoly büntetéssel kerül a rács mögé, ennek ellenére a lányok helyzete nem javul, sőt egyre romlik, mert minden nyugati kliensre jut húsz helyi, és a szex mellé betársult a brutalitás.

A Sunday Times magazin értesülései szerint több mint 30 ezer szexrabszolga van Kambodzsában, ebből 8 ezer lány a főváros 124 nyilvános házában, 84 masszázs szalonjában dolgozik. A lányokat a saját családja adta el a bordélyházak vezetőinek. Többségük a tízes évei elején jár, de van köztük olyan, aki szinte alig töltötte be az ötöt(!). Az ablaktalan bádog szobákban semmi sincs egy ágyon kívül. Az átlagos tarifa 400 forint körül mozog egy alkalomra, ennek azonban több mint a fele a tulajdonosé.  A nyugati turisták mellett a lányok nagyon népszerűek a japánok, kínaiak, és a koreaiak körében is, akik Kambodzsába járnak át, ha olcsó szórakozásra vágynak vagy engedelmes feleséget szeretnének maguknak. 


Az elfajult helyzetre felfigyeltek a nemzetközi segély és emberjogi szervezetek. Az Afesip egy alapítvány, kizárólag a kiszolgáltatott helyzetben lévő lányok megsegítésére. Somaly Mam, az alapítója és vezetője a Pol Pot rezsim alatt maradt magára. Tizenkétéves volt, amikor megerőszakolták, majd eladták egy férfinak, aki amikor berúgott kínozta és verte a lányt, mialatt puskával lövöldözött körülötte. A férfi egy idő után ráunt Mam-ra, és eladta egy nyilvános háznak, ahol naponta öt-hat vendéget kellett kiszolgálnia. Egy alkalommal őt és másik társát egyszerre húsz férfi molesztálta, majd verte félholtra. Mamnak szerencséje volt, elvette egy francia férfi és a szabadságát azóta arra használja, hogy az Afesip keretén belül kislányokat menekít ki nyilvános házakból. Mam híre pedig olyan óriási, hogy a „károsultak” bosszúból elvitték tizennégyéves lányát és elkábítva őt is megerőszakolták, de ő mégsem adja fel.


Vidéken árvaházat és menhelyet tart fent, Kompong Cham néven, ahol a kimenekített lányok írás, olvasás mellett szőni és varrni tanulnak, hogy fent tudják magukat tartani a bordélyház falain kívül. „Ezeknek a lányoknak a többsége árva vagy a szüleik kiárusították őket. Én vagyok az anyjuk, szeretném visszaadni nekik a gyerekkorukat, amit elvettek tőlük. Néhányuk HIV pozitív, nekik megpróbálom megédesíteni az életet, amíg meg nem halnak.”

A házban lévő lányok közül egyet a bordélyból azután menekítették ki, miután megbetegedett és elektromosan sokkolta szadista fogvatartója. Egy másikat öt évesen csoportosan erőszakolták meg, majd félholtra verték. Egy kis árva pedig azért van Mam-mal, mert a lánynak az édesanyja terhesen, vérben úszva érkezett a menhelyre. A férfi akivel volt ( a teherben maradt lányok az utolsó hónapokig dolgoznak), megpróbálta kivágni a gyereket a hasából és felajánlani a templomban jó szerencséért cserébe. A szétszabdalt asszonyt már nem tudták megmenteni, de a magzatot még igen.

Ezek az extrém anomáliák a kambodzsai khmer kultúrából táplálkoznak. Vidéken a lányokat  felajánlották a helyi papnak, egészen zsenge korban, ami jó szerencsét jelentett, és ez a tradíció mindmáig gyakorlatban van. Ráadásul a tudatlanok körében elterjedt az az elképesztő nézet, hogy a szűzlányok gyógyítják az AIDS-et. Ennek ellenére a tömeges és kegyetlen erőszak egészen új keletű dolog Kambodzsában. Egész idáig szavuk sem volt erre a jelenségre, ma már van. A nyugati kultúra, a vad pornófilmek, teljesen elvadították a helyzetet, a kislányok élete kegyetlenné és kibírhatatlanná vált. 

Krisztina O'Brien


 

Folk György (hvg.hu) Tech

Szex számokban: a tavalyi év pornófogyasztási szokásai

Tudta, hogy a másodpercenként több mint 3000 dollárt költ pornóra a világ, s minden másodpercben több mint 28 ezren fognak éppen pornónézésbe? Ugyanezen idő alatt 372 felhasználó gépel be felnőtt tartalomra mutató webcímet böngészőjébe. A tavalyi év pornófogyasztási szokásai számokban.

Lombvágó fűrésszel választottak szét két harcoló szarvast

Lombvágó fűrésszel választottak szét két harcoló szarvast

Hiába ismételték meg a választást Nyéstán, megint autókkal hordták az embereket szavazni

Hiába ismételték meg a választást Nyéstán, megint autókkal hordták az embereket szavazni

A német autóipar gyengélkedése a magyar gazdaságot is magával ránthatja

A német autóipar gyengélkedése a magyar gazdaságot is magával ránthatja

21 millió forinttól indul a rekorderős motorral szerelt új kecskeméti Mercedes-AMG

21 millió forinttól indul a rekorderős motorral szerelt új kecskeméti Mercedes-AMG

Pintér Sándor volt cége őrizheti a Terror Házát

Pintér Sándor volt cége őrizheti a Terror Házát

100 millióból ivartalanítja a kóbor kutyákat a kormány

100 millióból ivartalanítja a kóbor kutyákat a kormány