szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legyen egy apa akármilyen híres és hatalmas, attól még zavarba hozhatja a lányát viselkedésével, ahogy ez a demokrata elnökjelölttel is történt. A lány most valamit visszaadott.

Az Obama család. Költözésre készen
© AP
Barack Obama elnökjelölti kampányában már eddig is megjelent jónéhány érdekes hír, például amikor a felesége, Michelle egy női magazinban elmesélte, hogy a házaspár lányai reggelente előnyben részesítik az édesanyjukat, mert a papa kicsit büdös olyankor. De az is lázba hozta a közvéleményt, amikor Obamát egy szál gatyában kapták lencsevégre a fotósok – bár tagadhatatlanul nem taszító külseje miatt beszéltek róla annyit.

A legfrissebb hír szerint Obama nagyobbik lánya, a tízéves Malia időnként cikinek érzi apukáját, ahogy ez már lenni szokott az ilyen korú gyerekek esetében.

Maliának Obama üdvözlési technikájával van problémája, nem helyesli, hogy a házukba látogató barátnőit is úgy kezeli, mintha politikusok lennének. „Általában nem igazán fogunk kezet gyerekekkel... Kezet fogni felnőttekkel kell. A gyerekeknek csak intesz, vagy azt mondod, hogy szia” – kritizálta apját a lehetséges first daughter.

Malia csipkelődései az Access Hollywood című műsorban hangzottak el, amelyben az egész Obama család részt vett, és ahol mindkét kislánynak lehetősége volt véleményt nyilvánítani. Nem csak Malia volt egy konzervatív családmodellhez képest tiszteletlen Amerika elnökjelöltjével szemben, de a hétéves Sasha is „beszólt” a papának – az anya, Michelle hathatós támogatásával. Az elnökjelölti feleség ugyanis megjegyezte, hogy mennyivel érdekesebb bulizni, mint a férjét beszélni hallgatni, mire Sasha a két kezével szájmozgást imitálva mondta el, mit tart a kampányrendezvényekről és a politikai beszédekről.

Az elnökválasztási kampánnyal járó unalmas eseményektől függetlenül a lányok izgatottan készülődnek a Fehér Házba költözésre. A kilencéves Amy Carter 1981-es beköltözése óta egyébként ők lesznek–lennének a legfiatalabb elnökgyerekek a Pennsylvania Avenue 1600 szám alatt. Malia máris az új szobáján gondolkodik időnként. „Szeretek lakberendezni, úgyhogy kapok egy teljesen új szobát, ahol azt csinálok, amit csak akarok” – álmodozott a kislány.

Arra a kérdésre, hogy mivel tudják megőrjíteni a szüleiket, a lányok hihető válaszokat adtak. Saját bevallásuk szerint a nyafogás (rinyálás) és a testvéri viták ugyanúgy felidegesítik a demokrata elnökjelöltet és feleségét, mint bármelyik mezei szülőpárt. „A veszekedés a legrosszabb, mert leülnek velünk és azt mondják: »Tudjátok, hogy ti vagytok egymásnak a legjobb dolog a világon. Soha nem kapunk olyan jó dolgot még egyszer, mint a testvérünk«” – mesélt Malia az Obama szülők békítő technikájáról.

Azért a felnőttek is szóhoz jutottak, szó volt öltözködésről, a családi kommunikációról és még a szerelmi életükről is elárultak néhány dolgot Obamáék. A négy részes interjút mától kezdik el sugározni az Access Hollywood műsorán.

Hét nap

Obama kampánypénze

Nem kér pénzt az amerikai szövetségi költségvetésből a kampányára, mert az hátrányba hozná republikánus ellenfelével...

MTI Világ

„Istenverése” lehet Obamának kedves lelkésze?

Hillary Clinton azt mondta kedden amerikai demokrata párti előválasztási kampánykörútjának egyik állomásán, hogy fő riválisa, Barack Obama helyében nem akarna többé ahhoz az egyházhoz tartozni, amelynek lelkésze sértő kijelentéseket tett az Egyesült Államokról.

MTI Shake

Weboldal indult Obama nejének védelmében

Az állítólagos rágalmak cáfolására külön weboldalt hozott létre Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt valószínű elnökjelöltje kampánystábja Obama felesége, Michelle védelmében.

MTI Világ

Obama és Clinton együtt kampányol

Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért néhány hete még ádáz harcot vívó Barack Obama és Hillary Clinton szenátor már együtt fog kampányolni a jövő héten.

MTI Világ

Hollywood Obama mögé állt

A hollywoodi filmipar hírességei felsorakozni látszanak Barack Obama mögött. Kedden Los Angelesben óriási adománygyűjtő partit rendeztek a várható demokrata párti elnökjelölt javára.

Fókuszban

Obamánia

Olyan sokat foglalkoznak velem, hogy Paris Hilton hozzám képest remetének tűnik - mondta tettetett panaszkodással és...

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége