szerző:
MTI

Tizenöt éves korára nem éri el a hatvan centimétert egy indiai leány, Dzsioti Amge magassága. Ő a világ legkisebb tinédzsere.

Dzsioti feleakkora, mint kétéves unokatestvére, de Nagpurban, szülővárosában hírességnek számít. Súlya 5,4 kilogramm, mindössze 4 kilogrammal több, mint a születésekor. Dzsioti, akiről sokan úgy gondolják, egy istennő újra megtestesülése, színésznő szeretne lenni.

Bár a lánynak ugyanúgy van iskolai egyenruhája, táskája és egy apró íróasztala is, mint társainak, mégis inkább babának tűnik tizenéves osztálytársai mellett. "Büszke vagyok arra, hogy én vagyok a legkisebb. Szeretem azt a figyelmet, amelyet kapok. Nem félek, amiért kicsi vagyok és nem bánom, hogy ilyen vagyok. Biztos vagyok benne, sok olyan törpe él ezen a világon, mint én. Én is csak olyan ember vagyok, mint mások. Eszem és álmodozom, mint más emberek" - idézte a lánykát a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

Dzsioti ragaszkodik ahhoz, hogy amennyire csak lehet, normális életet éljen, ha lehet, iskolába is járjon. "Azelőtt nyomasztott, hogy ekkora vagyok, és nemigen mentem el otthonról, de már szeretek eljárni és másokkal beszélgetni. Amikor először mentem iskolába, mindenki olyan nagynak tűnt, hogy féltem, de most már minden rendben van, megszerettem. Nekem más asztalom és székem van, nekem csinálták. És olyan iskolás vagyok, mint más. Ha megnövök, színésznő szeretnék lenni, filmekben szeretnék szerepelni" - fűzte hozzá. A lány már belekóstolt a hírnévbe, az indiai sztár, Mika Szing részére készített popvideóban. Az orvosok szerint Dzsioti valószínűleg hipofízis törpe, de ezt még nem tudták pontosan megállapítani.

Shake

Szervezze nyaralását számítógéppel!

Az élet minden területén segítségünkre van a számítógép és az internet, miért éppen a nyaralás, utazás szervezéséből, előkészítéséből hagynánk ki. Egyaránt használhatjuk az úti célok kiválasztásához, az útvonalak megtervezéséhez, jegyek és szállások foglalásához vagy biztosítás kötéséhez, de még abban is segítségünkre siethet, hogy ne felejtsünk ki semmi fontosat a bőröndjeinkből.

Shake

Meztelen fotóival árult erotikus játékokat a diáklány

Balül sült el egy 18 éves japán iskolánylány több szempontból is megdöbbentő akciója: a világhálón akart nem eredeti erotikus tartalmú játékokat terjeszteni, de végül pont saját célcsoportja fordult ellene. A fiatal lány ugyanis saját amatőr fotóival házalt a világhálón, amelyeken meztelenül látható. Az eset nagy botrányt kavart, és kis híján a fiatal lányt is az öngyilkosságba kergette.

hvg.hu Tech

Mobil az ágyban – zombi lesz a gyerekből

Azok a szülők, akik megengedik gyermekeiknek, hogy mobiltelefonjukkal együtt térjenek nyugovóra, azt kockáztatják, hogy csemetéjük alváshiányos zombivá változik.

Napokon belül piacra kerülhet a Huawei összehajtható telefonja

Napokon belül piacra kerülhet a Huawei összehajtható telefonja

Pénteken lesz az első tisztán női űrséta

Pénteken lesz az első tisztán női űrséta

Jogerős: Karácsony a főpolgármester

Jogerős: Karácsony a főpolgármester

Karácsony Gergely a Lokált a közterületekről is kitiltaná

Karácsony Gergely a Lokált a közterületekről is kitiltaná

Két balatoni üdülőjétől is megszabadulna a MÁV

Két balatoni üdülőjétől is megszabadulna a MÁV

Katalán elnök: Azonnal véget kell vetni az erőszaknak!

Katalán elnök: Azonnal véget kell vetni az erőszaknak!